Un nou protest „Bucovina vrea autostrăzi”

> Zeci de tiruri au plecat sâmbătă, în marş, spre Cristeşti, la o manifestaţie pentru autostrăzile A7 şi A8

Zeci de capete de autotren au plecat din judeţul Suceava, în coloană, sâmbătă, spre Cristeşti, locul unde ar urma să se întânească autostrăzile A 7 şi A 8, pentru a participa la o manifestaşie care să determine guvernanţii să accelereze construirea autostrăzilor.

Pe autovehicule au fost montate bannere cu înscrisul „Bucovina vrea autostrăzi”. Participanţii s-au întâlnit în parcarea de pe şoseaua de centură, de unde s-au încolonat şi au plecat spre Cristeşti, traversând municipiul Suceava prin zona Metro.

Preşedintele Asociaţiei Transportatorilor de Mărfuri Bucovina (ATMB), Alin Creţu, ne-a declarat că la protest participau reprezentanţii asociaţiei, care urma să se întâlnească la Cristeşti cu reprezentanţii altor asociaţii care doresc dezvoltarea infrastructurii rutiere din zona Moldovei.

Protestatarii susţin că, de-a lungul mai multor guvernări, „decidenţii politici au neglijat în mod sistematic această zonă, având însă grijă, în mod total cinic, să folosească acest subiect fierbinte pentru populaţie la fiecare scrutin electoral, avansând nenumărate promisiuni legate de dezvoltarea infrastructurii rutiere”.

Ei au arătat că dezvoltarea zonei Moldovei prin proiectele de infrastructură va creşte interesul investitorilor de a dezvolta afaceri în zonă. Astfel, mărfurile şi serviciile româneşti vor deveni mai competitive pe piaţa internaţională. Bugetele locale, precum şi bugetul naţional vor creşte cu fiecare kilometru de autostradă construit, fapt cunoscut şi care ce se poate observa în zonele din România unde au fost construite autostrăzi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: