Suceava, Aleea Jupiter

Petrecere într-un garaj, spartă de poliţişti

În ultimele 5 zile poliţiştii suceveni au derulat, pe raza judeţului, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii SARS-CoV-2. Au fost verificate 512 societăţi comerciale şi 108 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 455 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 100.970 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicţiilor impuse 5.203 persoane, aflăm dintr-un comunicat al IPJ transmis duminică.

Poliţia Suceava reaminteşte că evenimentele private sunt interzise.

„Deşi marea majoritate a cetăţenilor au înţeles necesitatea respectării normelor legale pentru a putea trece cât mai repede peste situaţia pandemică”, s-au înregistrat şi situaţii în care lipsa de responsabilitate a trebuit sancţionată de către poliţişti.

Sâmbătă, în jurul orei 22.30, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au obţinut informaţii cu privire la faptul că pe Aleea Jupiter, în zona garajelor, sunt mai multe persoane care nu respectă măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

La faţa locului s-au deplasat mai multe patrule din cadrul Biroului Ordine Publică, care au identificat, la unul din garaje, în interior, 6 persoane care au organizat o petrecere privată, deranjând liniştea publică prin muzică şi nerespectând Legea 55/2020. Toate cele 6 persoane au fost sancţionate contravenţional conform art. 65 lit. m, din LG 55/2020, rap. la art. 2, alin 1, pct. 2 din Anexa nr. 3, la HG 293/2021.

Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei de Covid-19, celor 6 persoane li s-a pus în vedere pe viitor să respecte normele legale. Ele s-au conformat, au cooperat, după care au plecat spre domiciliu.

Vineri, la ora 12.20, Poliţia Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 că în faţa unui laborator de analize medicale este un grup de persoane care nu poartă mască de protecţie. Patrulele deplasate la faţa locului au identificat 5 persoane de sex masculin, iar 3 dintre ele nu purtau masca de protecţie obligatorie. Trei bărbaţi de 23, 26 şi 37 de ani au fost sancţionaţi conform art. 65 lit. h din Lg. 55/2020 rap la art. 1 din anexa nr. 2 la HG 293/2021. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: