257 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 80 au forme grave şi severe ale bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi, duminică, 257 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19; numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era de 21.

Potrivit Prefecturii Suceava, în judeţ, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 20 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 16 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 529 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 137 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 11 se aflau în zona tampon, iar 381 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 137 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 din SJU Suceava, 2 aveau forme uşoare de boală; 83 – forme medii ale bolii; 35 – forme severe; 17 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (4 ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, duminică, de 346 paturi libere, dintre care 64 pentru pacienţi Covid-19, 254 în sectorul non-Covid şi 28 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi Covid; erau 25 ventilatoare libere, dintre care 10 pentru pacienţii Covid-19 şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 36 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 23 cu forme medii, 8 cu forme grave, 2 cu forme critice), 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 51 de locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nefiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 18 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, dintre care 8 cu forme medii, iar 10 cu forme grave. Internate erau şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Erau libere 17 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 26 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (18 cu forme medii, 8 cu forme grave de boală) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind liber un loc în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 33 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (16 cu forme uşoare, 17 prezentând forme medii) şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 10 locuri.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 7 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (2 cu forme uşoare, 5 cu forme medii de boală), fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 161 de locuri pentru bolnavi Covid şi 51 locuri pentru zona tampon.

Potrivit datelor centralizate de către Direcţia de Sănătate Publică Suceava, la nivelul judeţului Suceava se înregistrau duminică dimineaţa 21.534 de persoane declarate vindecate de Covid-19. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: