Relaxarea măsurilor pe Litoral şi restricţii ridicate de Înviere, până la ora 05.00

Guvernul a adoptat, ieri, într-o şedinţă online, relaxarea măsurilor pe Litoral şi ridicarea restricţiilor în noaptea de Înviere şi cu ocazia sărbătorii specifice lunii Ramazan.

Executivul a adoptat Hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 13 aprilie 2021, precum şi stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID – 19. „Se propune ca în toate localităţile să se permită circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 1 mai – 2 mai 2021, în intervalul orar 20.00-5.00 pentru deplasarea şi participarea la slujbele religioase”, potrivit proiectului de HG aflat în dezbaterea Executivului.

De asemenea, în proiect se face referire şi la comunitatea musulmană. „În perioada 13 aprilie-13 mai 2021, comunitatea musulmană din întreaga lume va începe postul specific lunii sfinte Ramazan care semnifică începutul revelării Coranului cel Sfânt Profetului Muhammed de către îngerul Gavriil. (…) Noaptea de Kadîr este predecesoare ca şi importanţă slujbei de Ramazan Bayram. În acest context, se propune ca în toate localităţile să se permită circulaţia enoriaşilor musulmani în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20.00-5.00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan”, se menţionează în document.

Totodată, un alt element de noutate constă în limitarea gradului de ocupare a structurilor de primire turistică cu funcţiuni de cazare turistică la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, pe Litoral.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: