Ion Lungu spune că vrea să facă „adevărate” benzi pentru biciclete

> Banda unică pentru transport public va fi introdusă după ce vin şi cele 15 autobuze din Polonia

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că, în cadrul discuţiilor pe care le-a avut, marţi, la Bucureşti, cu ministrul Dezvoltării şi ministrul Proiectelor Europene în ceea ce priveşte proiectele care pot fi finanţate pentru localităţi prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, s-a evidenţiat că sunt mai multe arii de interes care vor putea fi finanţate.

El a spus că a insistat foarte mult pentru o axă de finanţare pentru parcări subterane şi supraterane, dar că vor fi fonduri şi pentru extinderea spaţiilor verzi. Totodată, se va putea finanţa achiziţia de autobuze electrice şi pentru zone urbane funcţionale, cum este cea din jurul Sucevei. Mai mult, se finanţează proiecte pentru asigurarea de infrastructură de transport public, cum sunt benzile unice pentru autobuze.

„Aici avem o problemă. Săptămâna viitoare vom semna contractul cu firma Solaris pentru cele 15 autobuze electrice. Suntem blocaţi, ţinuţi în loc să facem acea bandă unică. Trebuie să avem toate autobuzele” a spus primarul.

Totodată, se poate finanţa şi realizarea de benzi pentru biciclete. „Sperăm ca de această dată să găsim soluţii să facem adevărate benzi pentru biciclete. Nu acestea pe trotuare. Să găsim soluţii cu banii mulţi de la UE” a spus primarul.

În ceea ce priveşte reabilitarea de clădiri publice, se are în vedere realizarea unor proiecte de genul celui efectuat la sediul Primăriei. În primul rând sunt vizate unităţile de învăţământ, dar şi alte clădiri publice.

Primarul a mai spus că se vor putea finanţa şi construcţii de locuinţe pentru tineri (nu prin ANL), dar un obstacol este lipsa terenului. „Trebuie să facem rost de teren pentru a face locuinţe pentru tineri” a explicat Lungu.

El a mai spus că există şi posibilitatea finanţării de construcţii sociale. Primăria Suceava are locuinţe sociale, multe dintre ele în clădiri vechi, care mai bine ar fi demolate şi făcute construcţii noi.

Pentru zona de eficienţă energetică, Primăria Suceava va propune proiectul de reabilitare a reţelelor termice.

„Sunt discuţii foarte importante pe această temă. Suntem interesaţi să atragem sume cât mai mari de bani” a spus Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: