Secţiile ATI din Suceava şi Rădăuţi, din nou fără locuri libere pentru pacienţi cu Covid-19

> Ieri, din cei 270 de suceveni spitalizaţi cu Covid, 71 erau în stare severă sau gravă a bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 270 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era de 32, a anunţat, miercuri, Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.329.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 25 de persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 29 de persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 555 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 145 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 13 se aflau în zona tampon, iar 397 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

  Din cei 145 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 2 aveau forme uşoare de boală; 99  – forme medii ale bolii; 26  – forme severe; 18 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (8 pacienţi ventilaţi non-invaziv, iar 2 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 327 paturi libere, dintre care 50 pentru pacienţi cu Covid-19, 245 în sectorul non-Covid şi 32 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu erau paturi disponibile pentru pacienţi cu Covid; erau 25 ventilatoare libere, dintre care 8 pentru pacienţii Covid-19 şi 17 pentru pacienţii non-Covid.

La  Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 36 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 24 prezentând forme medii, 8 forme grave şi un pacient cu formă critică a bolii), două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 48 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 12 cu forme medii şi 7 cu forme grave de boală. Erau internate şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 16 locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 27 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (16 cu forme medii, 11 cu forme grave) şi 11 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid nu erau locuri libere.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 34 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (14 cu forme uşoare, 20 prezentând forme medii) şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret  – 9 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 4 cu forme medii de boală), fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 139 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 54 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: