Mirela Adomnicăi a prezentat calea prin care PSD va câştiga viitoarele alegeri în judeţul Suceava

> Potrivit ei, strategia va avea în vedere soluţii pentru municipii, oraşe şi comune mari

Preşedintele Organizaţiei Judeţene de Femei din PSD Suceava, deputatul Mirela Adomnicăi, a declarat recent, la News Bucovina, că la întâlnirea pe care PSD a organizat-o la Suceviţa cu preşedintele partidului Marcel Ciolacu şi cu preşedintele executiv, Paul Stănescu, s-au analizat rezultatele alegerilor şi s-a stabilit un mod de acţiune pentru câştigarea viitoarelor alegeri.

Adomnicăi a spus că, în urma alegerilor parlamentare, în judeţul Suceava, partidele care fac acum parte din arcul guvernamental au mai puţini parlamentari decât cei ai opoziţiei, subliniind că din 14 parlamentari suceveni, doar şase fac parte din PNL şi USR-PLUS, ceilalţi opt parlamentari fiind în opoziţie.

„Sucevenii nu au votat nici PNL şi nici USR ca să guverneze. Au votat cu totul altfel” a menţionat parlamentarul social-democrat.

Mirela Adomnicăi a arătat că la întâlnirea de la Suceviţa, unde au fost prezenţi preşedintele PSD Marcel Ciolacu şi preşedintele executiv al PSD Paul Stănescu, s-au analizat rezultatele obţinute în alegeri, dar au fost avute în vedere şi acţiunile care vor trebui făcute pentru câştigarea viitoarelor alegeri.

„Este clar că trebuie să ne pregătim pentru alegerile care urmează în 2024. Şi când spun alegeri mă refer la toate, pentru că pe toate le avem într-un singur an şi europarlamentare, şi locale, şi parlamentare, şi prezidenţiale” a precizat Adomnicăi.

Ea a menţionat că, în vederea alegerilor, Organizaţia Judeţeană PSD Suceava începe să reconstruiască, amintind că, înaintea alegerilor locale din 2020, liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a preluat mai mulţi primari de la PSD din localităţi mari, importante, unde este nevoie de refacerea organizaţiilor PSD şi de identificat candidaţii ce vor trebui să facă de pe acum opoziţie.

„Conducerea de la Bucureşti venind la Suceava a venit cu o analiză pe rezultatele alegerilor locale şi s-au tras nişte concluzii. Primăria municipiului Suceava trebuie pregătită din timp, pentru că dacă nu câştigăm Primăria Suceava este greu, probabil, să câştigi judeţul. Statistica arată, la nivelul judeţului Suceava, pe toate alegerile pe care le-am avut de-a lungul timpului, dar în special cele locale, că peste 50% din voturile valabil exprimate care au determinat primarul şi preşedintele de consiliu judeţean  provin din 10% din localităţile judeţului” a declarat Adomnicăi.

Ea a explicat că din cele 114 localităţi ale judeţului se concentrează votul în 10% dintre localităţi, respectiv în municipii, oraşe şi comune mari.

„Acolo este strategia pe care trebuie să o avem în vedere, dacă vrem în mod eficient să câştigăm alegerile, cât mai multe” a spus deputatul social-democrat.

Totodată, Mirela Adomnicăi a spus că îşi doreşte ca măcar cât a făcut guvernarea PSD în judeţul Suceava să reuşească să realizeze şi actuala putere, iar apoi electoratul să discearnă şi să aleagă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: