Mihaela Zîna Bârsan  aduce „Oameni şi locuri” la Televiziunea Regională Intermedia

Mihaela Zîna Bârsan, una dintre cele mai îndrăgite realizatoare de emisiuni de televiziune din peisajul media sucevean,  vine, în această primăvară, cu noutăţi.

De la începutul lunii aprilie reapare în grila de programe a Televiziunii Regionale Intermedia emisiunea „Oameni şi locuri”. „Povestea aceasta am gândit-o special pentru a evidenţia frumuseţea şi unicitatea satelor noastre prin  tradiţiile, obiceiurile, datinile, legendele şi meşteşugurile populare  transmise din generaţie în generaţie. Pandemia, cu toate greutăţile pe care le-a generat, ne-a reamintit că satele noastre ştiu cel mai bine să ne adăpostească din calea greutăţilor pe care le întâmpinăm, indiferent de natura lor. Am filmat foarte multe materiale în satele din judeţ şi, imediat ce se va încălzi, intenţionez să merg şi în alte zone din ţară, pentru că sunt atât de multe poveşti de viaţă, tradiţii şi meșteșuguri care merită să fie cunoscute şi de generaţiile care vin după noi! Sunt foarte încântată de noul format al emisiunii, de echipa experimentată pe care o am alături  şi abia aştept să dăruiesc din ceea ce am întâlnit mai deosebit în teren, în cei 13 ani de televiziune pe care îi împlinesc în 2021. Este un proiect început în 2012, derulat cu succes până la finalul lui 2015, pentru că  din 2016 m-am ocupat exclusiv de «10 pentru folclor»” spune Mihaela Zîna Bârsan.

„Oameni şi locuri” va fi difuzată la Televiziunea Intermedia în fiecare sâmbătă de la ora 13, apoi, în reluare, duminica de la 12 şi lunea de la 16.10.

„Izvoare”, în prime time

În paralel, realizatoarea îşi va duce mai departe, cu al 13-lea sezon,  şi emisiunea folclorică prin intermediul căreia a ajuns la inimile sucevenilor, „Izvoare”, pe care telespectatorii fideli au cerut-o insistent. „«Izvoare»  (emisiune pentru care, în 2019, am fost răsplătită cu distincţia cea mai înaltă a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, înmânată de ÎPS Pimen, şi cu diploma de excelenţă din partea Primăriei Municipiului Suceava pentru promovarea folclorului şi a valorilor tradiţionale), a fost şi rămâne prima dragoste pentru mine. Atunci când am preluat-o, am  făcută-o cu toată dăruirea, mi-am pus întreaga inimă pentru a căuta, selecta şi prezenta publicului iubitor de folclor doar ceea ce am considerat a fi valoros. După 13 ani, eforturile şi căutările mi-au fost pe deplin răsplătite pentru că, începând cu noua grilă de primăvară, emisiunea prinde pentru prima dată prime time-ul (orele de audienţă maximă: premiera are loc vinerea, de la ora 20, apoi în reluare duminica, de la 16, şi joia, de la 15). Acest lucru este extraordinar la o televiziune generalistă”.

Caravana folclorului, la TVR 2

Surprizele frumoase nu se opresc aici, Mihaela Zîna Bârsan anunţă că lucrează la ultimele detalii pentru a porni, pentru al şaselea an consecutiv, Caravana folclorului: „Anul acesta, din cauza pandemiei,  a trebuit să mă reinventez, să găsesc o formulă eficientă, dar fără să îmi pun în pericol colaboratorii şi nici susţinătorii din ce în ce mai numeroşi. ai proiectului  «10 pentru folclor». Ediţia din acest an se va desfăşura în parteneriat cu televiziunea publică, pe canalul TVR 2. Întreaga caravană a folclorului se va reuni pentru a-şi continua misiunea de  promovare a  opţionalului de folclor în şcoli.  Avem invitaţi unul şi unul din întreaga ţară şi, împreună, ne vom strădui să fim la înălţimea misiunii pe care ne-am asumat-o”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: