Rugbi, Divizia Naţională

Caravana eşalonului secund porneşte la drum la finele acestei săptămâni

Echipele CSM Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului încep, la acest final de săptămână, noul sezon al Diviziei Naţionale de Seniori la rugbi. Campionatul se anunţă a fi unul dificil, din cauza numărului relativ mare de meciuri şi a costurilor suplimentare impuse de obligativitatea testărilor Covid.

În DNS 2021 vor evolua nouă echipe şi se va juca în sistem tur-retur, opt meciuri în această perioadă şi opt meciuri în toamnă.

Sucevenii vor evolua în prima etapă duminică, 11 aprilie, în Capitală, cu RC Griviţa, în timp ce humorenii se vor deplasa la Galaţi. Favorite clar vor fi grupările gazdă, care în sezonul competiţional precedent au câştigat destul de clar.

Rugby Club Gura Humorului începe noul sezon cu un lot foarte numeros, care se bazează pe scheletul echipei de juniori Under 19, tineri care au la activ trei titluri de campioni naţionali.

30 de jucători şi membri ai staffului vor fi testaţi vineri, cei cu rezultate negative urmând a avea drept de joc în baza acestor rezultate timp de 14 zile. Din aceşti jucători se vor alege cei care vor evolua, cel puţin în următoarele trei etape.

Cei care se ocupă de echipă, Andrei Varvaroi, Ştefăniţă Rusu şi Florin Nistor, speră că acest sezon va fi cel mai bun an la seniori pentru echipa din Gura Humorului.

CSM Bucovina Suceava începe noul campionat cu un nou antrenor, Marcel Creţuleac, jucător de bază al echipei în ultimii ani, care va fi ajutat şi de Marius Colţuneac, antrenorul care s-a ocupat de echipă din a doua parte a anului 2017.

CSM Bucovina Suceava se bazează pe un lot de 35 de jucători, în mare cei din anii trecuţi, plus câţiva tineri de 19 ani, de perspectivă,  de la LPS Suceava.

Antrenorul Marcel Creţuleac ne-a declarat că sunt doar doi jucători care nu se mai regăsesc în lot, Iulian Nichiforiuc, retras din activitate după foarte mulţi ani în care a jucat pentru CSM Bucovina Suceava, şi Andrei Ştefancu, care va juca pentru echipa din Gura Humorului.

CSM Bucovina Suceava are ca obiectiv clasarea în primele 6 din DNS.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: