Agenţia Europeană pentru Medicamente despre vaccinul AstraZeneca:

Beneficiile depăşesc riscurile

Beneficiile vaccinului AstraZeneca depăşesc riscurile, arată Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA). Cheagurile de sânge neobişnuite pot fi listate drept „efecte adverse rare”, a adăugat EMA.

EMA le recomandă celor vaccinaţi să rămână vigilenţi timp de două săptămâni, adăugând că au fost analizate 86 de cazuri de tromboză venoasă.

„EMA reaminteşte celor din domeniul sănătăţii şi celor vaccinaţi să rămână conştienţi de posibilitatea apariţiei unor cazuri foarte rare de cheaguri de sânge, combinate cu niveluri scăzute de trombocite în decurs de 2 săptămâni de la vaccinare”, conform EMA.

Până acum, majoritatea cazurilor raportate au apărut la femei sub vârsta de 60 de ani, în decurs de 2 săptămâni de la vaccinare.

„Pe baza dovezilor disponibile în prezent, nu au fost confirmaţi factori de risc specifici”, conform EMA.

Una dintre posibilele cauze ale apariţiei cheagurilor de sânge este un răspuns imun asemănător celui care apare după administrarea de medicamente pentru coagulare.

Marţi, EMA anunţa că era în continuare în procedura de evaluare pentru a afla dacă vaccinul AstraZeneca poate fi asociat cu cazurile rare de formare a cheagurilor de sânge, semnalate în mai multe ţări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: