În cadrul programului „Tezaur”

Sucevenii pot investi în titluri de stat şi în luna aprilie

Până pe 26 aprilie 2021, persoanele fizice rezidente pot subscrie pentru titlurile de stat „Tezaur” prin intermediul unităţilor operative ale Trezoreriei statului şi prin subunităţile Companiei Naţionale Poşta Română. Anunţul este făcut de Oana Violeta Apetrea, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP), în conformitate cu care dobânzile anuale sunt de 2,95% pentru scadenţa de un an; 3,35% pentru scadenţa la 3 ani; de 3,75% pentru scadenţa la 5 ani. Titlurile de stat sunt emise în forma dematerializată, au valoarea nominală de un leu, iar dobânda anuală este plătită la termenele prevăzute în prospectul de emisiune. Titlurile de stat emise în cadrul programului „Tezaur” sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor deja efectuate, însă numai în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Potrivit purtătorului de cuvânt al AJFP, până 26 aprilie titlurile de stat pot fi cumpărate de la unităţile Trezoreriei statului, dar şi prin Compania Naţională Poşta Română, până pe 22 aprilie în mediul rural, iar până pe 23 aprilie, în mediul urban. „Alternativa de economisire propusă de Ministerul Finanţelor se bucură de un interes crescut al românilor, deoarece câştigurile aferente sunt neimpozabile. Deţinătorii de titluri de stat lansate în cadrul emisiunilor anterioare, şi care au ajuns la maturitate pot reinvesti disponibilităţile neridicate la scadenţă aferente acestor emisiuni anterioare, prin subscrierea în cadrul emisiunilor de titluri de stat lansate în luna aprilie în cadrul programelor de titluri de stat pentru populaţie «Tezaur»” reliefează  Oana Violeta Apetrea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: