Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat legea care l-ar putea ţine la Kremlin până în 2036

Preşedintele Vladimir Putin a semnat legea care l-ar putea menţine în funcţie la Kremlin până în 2036, a anunţat guvernul rus, citat de Reuters

Legislaţia îi permite lui Putin să candideze pentru încă două mandate de şase ani, odată cu încheierea actualului mandat, în 2024. Legea vine după modificările aduse constituţiei anul trecut.

Aceste schimbări au fost susţinute într-un vot public vara trecută şi i-ar putea permite lui Putin, în vârstă de 68 de ani, să rămână la putere până la vârsta de 83 de ani. În prezent, Putin se află în al doilea mandat consecutiv ca preşedinte şi al patrulea în total.

Reforma, pe care criticii o consideră o lovitură de stat constituţională, a fost împachetată cu o serie de alte amendamente care ar fi trebuit să obţină sprijinul popular, cum ar fi protecţia pensiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: