Numărul deceselor cauzate de Covid-19 în lume depăşeşte 3 milioane

Numărul deceselor legate de coronavirus la nivel mondial a trecut marţi de 3 milioane, potrivit unui bilanţ al Reuters, în condiţiile în care o creştere globală a infecţiilor cu Covid-19 pune în dificultate eforturile de vaccinare.

Numărul deceselor creşte din nou, în special în Brazilia şi India. Oficialii din domeniul sănătăţii dau vina pe mai multe variante, detectate pentru prima dată în Regatul Unit şi Africa de Sud, pe lângă oboseala publică generată de restricţii.

Potrivit unui bilanţ al Reuters, a fost nevoie de mai mult de un an pentru ca numărul total de morţi să ajungă la 2 milioane. Următoarele 1 milion de decese au fost adăugate în aproximativ trei luni.

Cel mai mare număr de decese se înregistrează în Brazilia, care cumulează un deces din patru din întreaga lume.

India a raportat o creştere record a infecţiilor cu Covid-19 luni, devenind a doua naţiune, după Statele Unite, care a înregistrat peste 100.000 de cazuri noi într-o zi.

Regiunea europeană, care include 51 de ţări în raportările OMS, are cel mai mare număr total de decese, aproape 1,1 milioane.

Statele Unite au cel mai mare număr de morţi, 555.000, aproximativ 19% din toate decesele cauzate de Covid-19 din lume.

Cel puţin 370,3 milioane de persoane sau aproape 4,75% din populaţia globală au primit o singură doză de vaccin Covid-19 până duminică, potrivit datelor companiei de cercetare Our World in Data.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: