Dan Ioan Cuşnir atenţionează:

De 13 ani viceprimarul Lucian Harşovschi se ocupă de parcări şi habar nu are câte parcări sunt în oraş şi câte maşini

> Cum poţi dezvolta un oraş fără să cunoşti nevoile esenţiale ale acestuia?

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir, a atras atenţia, luni, că de 13 ani viceprimarul Lucian Harşovschi explică cum modernizează Suceava, începând cu fiecare scară de bloc, iar subiectul predilect este legat de parcările de reşedinţă, în condiţiile în care a dovedit în şedinţele de CL că nu ştie câte parcări sunt în municipiu şi nici câte maşini sunt în oraş.

„Unul dintre subiectele preferate de viceprimarul lui Ion Lungu este cel al parcărilor de reşedinţă. De 4 ani îi minte pe suceveni că nu a putut face parcări de reşedinţă pentru că nu l-a lăsat PSD-ul, adevărul fiind acela că din cele 4.362 amplasamente care trebuiau inventariate, consilierii locali PSD s-au opus  la doar 1.008 locaţii, deoarece erau pe spaţiul verde sau aveau copaci pe ele. Dacă ar fi vrut într-adevăr să facă treaba, nu l-ar fi împiedicat nimeni pe viceprimarul Harşovschi să demareze amenajarea celor 3.354 locuri de parcare care nu agresau spaţiul verde dintre blocuri” spune Dan Ioan Cuşnir.

Deoarece „minciuna are picioare scurte” şi că adevărul iese întotdeauna la iveală, a venit şi confirmarea că viceprimarul Lucian Harşovschi este complet nepregătit şi habar nu are câte locuri de parcare sunt în Suceava, câte maşini sunt în Suceava şi câte locuri de parcare sunt necesare în fiecare cartier.

Potrivit lui Cuşnir, în şedinţa CL din data de 25.02.2021, viceprimarul a fost avertizat de către consilierul local PSD Gabriel Buciac asupra faptului că Suceava nu are un regulament al parcărilor de reşedinţă, ocazie cu care a fost întrebat şi care este numărul exact al locurilor de parcare şi al maşinilor din municipiu.

„Suntem stupefiaţi de răspunsul pe care l-a dat cel care de 13 ani este direct răspunzător de parcările de reşedinţă şi care ar fi trebuit să viseze aceste cifre: «Vă aştept să stăm de vorbă. Nu cred că trebuie să fim foarte scriptici, nu încap maşinile în municipiul Suceava. De aceea trebuieşte soluţii pentru transport alternativ pentru a stimula oamenii să meargă cu mijloace de transport în comun»”. La întrebarea „Ne puteţi prezenta public numărul de maşini şi numărul de locuri de parcare din municipiul Suceava?”, răspunsul a fost la fel de halucinant pentru cineva care este plătit din bani publici de către suceveni: „Numărul de parcări vi-l pot da, îl vom scoate din program şi vom face o informare la şedinţa următoare. La numărul de maşini trebuie de văzut la înmatriculări şi la serviciul taxe şi impozite. Este destul de greu!” se arată în comunicatul semnat de Dan Ioan Cuşnir.

Liderul opoziţiei din CL Suceava sublinia că „după 13 ani în care a încasat, din banii Sucevenilor, salariul de viceprimar, Lucian Harşovschi habar nu are câte maşini sunt în Suceava şi implicit ce nevoie de locuri de parcare există în fiecare cartier”.

„Cum poţi dezvolta un oraş fără să cunoşti nevoile esenţiale ale acestuia? Nu a reprezentat o surpriză faptul că, nici până la şedinţa de Consiliu Local din data de 25.03.2021, viceprimarul Harşovschi nu s-a documentat şi nu a răspuns unor întrebări la care ar fi trebuit să le ştie răspunsul şi noaptea, dacă ar fi fost trezit din dulcele somn al unuia care este plătit din banii publici din taxele şi impozitele sucevenilor” a adăugat Cuşnir.

El i-a transmis viceprimarului că este o obligaţie ca toate aceste aspecte să fie clare, pentru a putea fi cunoscute nevoile sucevenilor şi, ca o consecinţă, să se poată implementa soluţii.

„Domnule viceprimar, avem obligaţia să fim scriptici, avem obligaţia să fim organizaţi, avem obligaţia să ştim nevoile sucevenilor din fiecare cartier pentru a implementa cele mai eficiente soluţii.  A trecut vremea minciunilor de pe reţelele de socializare, apucaţi-vă de treabă pentru că sunteţi plătit din banii Sucevenilor!  Mentalitatea viceprimarului Harşovschi este de tipul «atât s-a putut», «suntem în Suceava şi nu se poate mai mult». Noi nu putem fi de acord cu această resemnare mioritică şi considerăm că Suceava merită mult mai mult şi că varianta corectă este «Totul pentru Suceava!»” a arătat Dan Ioan Cuşnir.

El a subliniat că municipiul Suceava are nevoie de primenirea administraţiei locale, are nevoie de oameni noi, cu mentalităţi aliniate vremurilor.

„Nu poate moderniza Suceava Lucian Harşovschi, care timp de 13 ani, la căldurica umbrei lui Ion Lungu, a girat împreună cu acesta stagnarea modernizării şi progresului Sucevei” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: