259 de pacienţi cu Covid-19 internaţi în spitalele din judeţ

> 78 dintre ei se aflau în stare severă sau gravă a bolii

În spitalele din judeţul Suceava, ieri erau internaţi 259 pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 26, a anunţat, marţi, Prefectura Suceava. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 21.269.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 27 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 22 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 539 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 144 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 13 se aflau în zona tampon, iar 382 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 144 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 3 aveau forme uşoare de boală; 95  – forme medii ale bolii; 29  – forme severe; 17 aveau forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (6 ventilaţi non-invaziv, iar un pacient intubat, ventilat invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 338 paturi libere, dintre care 50 pentru pacienţi Covid-19, 256 în sectorul non-Covid şi 32 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi cu  Covid; erau 26 ventilatoare libere, dintre care 11 pentru pacienţii cu Covid-19 şi 15 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 37 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 cu forme uşoare, 21 prezentând forme medii, 9 cu forme grave, 2 cu forme critice), 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind 48 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internaţi 2 pacienţi, nemaifiind locuri disponibile.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 5 având forme medii de boală, iar 10 forme grave. Internate erau şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 20 de locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 27 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (16 cu forme medii, 11 cu forme grave de boală) şi 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus. Nu mai erau locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 26 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 23 prezentând forme medii de boală) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 18 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret  – 10 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (5 persoane cu forme uşoare, 5 persoane cu forme medii de boală) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 15 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 151 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 53 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: