Senatorul Claudiu Târziu (AUR), la Fântâna Albă:

„Aceşti eroi şi martiri au fost masacraţi pentru că şi-au mărturisit crezul naţional”

Senatorul Claudiu Târziu, preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni a Senatului României, copreşedinte al Alianţei pentru Unirea Românilor, a participat la evenimentele din 1 aprilie de comemorare a celor peste 3000 de martiri români masacraţi de sovietici la Fântâna Albă (nordul Bucovinei).

Parlamentarul a depus o coroană de flori la monumentul-clopotniţă ridicat în pădurea de la Fântâna Albă în memoria românilor ucişi mişeleşte la 1 aprilie 1941. „Ne aflăm într-un loc de jertfă. Fântâna Albă este un adevărat Katyn românesc. Aici a avut loc unul dintre cele mai negre episoade ale istoriei noastre naţionale. Cei 3000 de români ucişi aici de grănicerii sovietici în urmă cu 80 de ani nu au avut nicio vină decât cea de a fi fost români şi de a fi dorit să se repatrieze dincolo de graniţa dictată de Hitler şi Stalin. Au fost masacraţi pentru că şi-au mărturisit crezul naţional, identitatea şi dragostea faţă de Ţara-Mamă. Ei sunt eroi şi martiri, deopotrivă. Martiri ai Bisericii şi eroii ai Neamului. Pomenindu-i astăzi şi de fiecare dată, nu înseamnă că le facem lor vreo cinste, ci căutăm o sursă de putere în exemplul lor, de curaj, în demnitatea lor, în coloana lor vertebrală.  Ei nu s-au temut, au venit în calea gloanţelor. Dumnezeu să odihnească sufletele martirilor noştri de la Fântâna Albă! Amintirea lor din neam în neam! Să ne rugăm pentru ei şi, deopotrivă, să ne rugăm pentru noi toţi!”, a declarat senatorul Claudiu Târziu.

Prezent în regiunea Cernăuţi, preşedintele Comisiei pentru românii de pretutindeni din Senatul României a avut întâlniri de lucru cu reprezentanţi ai mediului asociativ românesc din nordul Bucovinei, abordând aspecte de actualitate ale problematicii identitare, culturale şi educaţionale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: