Vlad Voiculescu:

Perioada dintre Paştele Catolic şi cel Ortodox va fi „proba unei generaţii”

 Perioada dintre Paştele Catolic şi cel Ortodox va fi „proba unei generaţii”, o perioadă în care cu un comportament responsabil putem salva vieţi, spune ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, dând de înţeles că aceasta este perioada critică în ceea ce priveşte pandemia.

Vlad Voiculescu a spus, într-o conferinţă de presă, ieri, că România intră într-o perioadă dificilă în privinţa pandemiei de Covid-19, care va reprezenta „proba unei generaţii”. „Intrăm într-o perioadă – s-ar putea să vorbim chiar de perioada între Paştele Catolic şi Paştele Ortodox – o perioadă care, probabil că va fi proba unei generaţii, cum – dacă vreţi – bunicii noştri au fost şi au dat proba generaţiei lor în al Doilea Război Mondial, la fel cum o generaţie întreagă a fost impactată de ceea ce s-a întâmplat la Revoluţie”, a spus Voiculescu.

Sunt peste 1.600 de paturi la terapie intensivă destinate pacienţilor Covid-19

Ministrul sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat că există în prezent peste 1.600 de paturi la terapie intensivă, destinate pacienţilor Covid-19 din România. „Am vorbit despre cifrele celor internaţi la ATI. Vreau să subliniez că transportul pacientului critic pe distanţe mari este riscant. Aceasta nu este o soluţie pe care să o aplicăm pauşal, este o soluţie doar acolo unde nu există alternative. (…) Este extrem de important să folosim la maximum baza materială şi resursa umană calificată acolo unde există”, a afirmat ieri  Vlad Voiculescu.

„Sunt peste 1.600 de paturi la terapie intensivă la momentul acesta destinate pacienţilor Covid-19 în România. Vreau să spun că sunt două recorduri astăzi şi anume numărul de pacienţi infectaţi şi numărul pacienţilor la ATI. Cu greu se poate spune că una dintre aceste cifrele sunt în responsabilitatea Ministerului Sănătăţii. Vorbim despre cifre pe care sistemul medical nu le poate influenţa, vorbim despre cifre care ţin mai degrabă de solidaritate şi de responsabilitatea fiecăruia dintre noi. (…) Un apel cât se poate de clar, de sincer la responsabilitate faţă de ceilalţi. Este necesar şi ca fiecare să fie responsabil faţă de sine şi faţă de cei apropiaţi. Dacă aţi contactat virusul – raportaţi, dacă aveţi concentraţia de oxigen sub 94 sau dacă vi se pare că duceţi boala pe picioare, mergeţi să vă vadă cineva măcar prin telemedicină”, a mai spus Voiculescu.

Ministrul Sănătăţii a menţionat că foarte mulţi pacienţi care sunt acum la terapie intensivă vin foarte târziu la spital.

67 de copii internaţi cu SARS-CoV-2, dintre care 16 la ATI şi 2 intubaţi

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a afirmat că se observă scăderea vârstei pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV 2 cu forme medii, severe şi critice, adăugând că 167 de copii sunt acum internaţi, dintre care 16 sunt în secţia ATI, doi fiind intubaţi.

Potrivit acestuia, se observă scăderea vârstei pacienţilor cu forme medii şi severe, critice şi apariţia acestor forme la pacienţi fără comorbidităţi. „Vedem de asemenea copii internaţi. Avem în acest moment 167 de copii internaţi, din care 16 sunt în secţia ATI, doi dintre aceştia sunt intubaţi”, a afirmat Voiculescu.

El a mai spus că, din totalul pacienţilor cu forme critice, mai mult de jumătate sunt pacienţi intubaţi, spre deosebire de începutul pandemiei, când proporţia formelor severe şi critice era semnificativ mai redusă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: