Parada de Aur a Faraonilor

Cele 22 de mumii regale ale Egiptului, în procesiune prin Cairo

Mii de egipteni s-au adunat la Cairo pentru a asista la procesiunea istorică a celor 22 de mumii, relatează BBC.

Spectacolul a prezentat 22 de mumii – 18 regi şi patru regine – transportate de la Muzeul Egiptean neoclasic din Cairo, unde au fost adăpostite mai bine de un secol, la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene, pe un traseu de 5 kilometri, în ceea ce se numeşte „Parada de Aur a Faraonilor”.

Mumiile au fost transportate cu fanfară, în ordinea cronologică a domniei lor, de la conducătorul dinastiei a XVII-a, Seqenenre Taa II, la Ramses IX, care a domnit în secolul al XII-lea î.Hr.

Egiptul a cunoscut o creştere accentuată a infecţiilor cu Covid-19 în urmă cu un an, dar, după o scădere a numărului de cazuri şi decese, restricţiile pentru adunările în aer liber au fost ridicate. Mumiile au fost descoperite în 1881 şi 1898 şi vor ramâne la Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene timp de 15 zile după paradă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: