La personalul medical din sectoarele Covid-19 ale Spitalului Judeţean

Semne alarmante ale sindromului de epuizare

> Pentru moment nu există resurse  de suplimentare a acestuia, prezente fiind şi „anumite deficienţe externe de aprovizionare cu medicamente, cauzate de cererea crescută de la nivel naţional” > Cu toate acestea, SJU furnizează servicii de calitate, sigure, tuturor pacienţilor cu patologii acute Covid şi non-Covid, dar şi celor cronici, dă asigurări managerul general, dr. Alexandru Calancea

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava are identificate şi amenajate spaţii destinate tratării pacienţilor Covid-19, acestea având dotare completă cu oxigen, fluide medicale, aparatură destinată supravegherii şi tratării bolnavilor din această categorie. Asigurarea este dată de dr. Alexandru Calancea, managerul general al SJU, care a evidenţiat ieri, în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean, că circuitele sunt bine stabilite, zilnic fiind îmbunătăţite şi adaptate nevoilor epidemiologice. Stocurile de materiale şi echipamente de protecţie sunt   asigurate pentru o perioadă de aproximativ două luni. Totodată, stocul de medicamente este supravegheat, adaptat şi reînnoit  în fiecare zi de Comisia medicamentului, înfiinţată prin dispoziţie managerială.

„Cu toate acestea, există anumite deficienţe externe de aprovizionare cu medicamente, cauzate de cererea crescută de la nivel naţional” semnalează  dr. Alexandru Calancea. Managerul general al SJU atrage atenţia că, „în aceste momente, personalul medical din sectoarele Covid prezintă semne alarmante ale sindromului de epuizare, neexistând resurse disponibile pentru suplimentarea acestuia”.

Zonele tampon şi cele Covid au fost foarte mult restrânse în favoarea patologiei non-Covid

Dr. Calancea mai informează că activitatea din centrele de vaccinare se desfăşoară doar prin voluntariat, cu ajutorul personalului propriu al SJU. Din luna martie, există doar un singur medic angajat voluntar, apelându-se la medicii rezidenţi, care au module de rezidenţiat în cadrul spitalului. Pe de altă parte, managerul general aduce la cunoştinţă că, pentru separarea totală a tuturor pacienţilor cu boli cronice a fost stabilit un circuit nou, cu intrare separată şi birou de internări, distincte faţă de celelalte fluxuri.

„De aceea, putem afirma că în momentul de faţă Spitalul Judeţean Suceava furnizează servicii de calitate, sigure, tuturor pacienţilor cu patologii acute. Vorbim despre patologia Covid şi non-Covid. Dar şi celor cronici, cu patologii care pot fi tratate doar într-un spital judeţean. Periodic sunt actualizate procedurile operaţionale şi circuitele funcţionale, cu adaptare în funcţie de evoluţia pandemiei. În acest moment, zonele tampon şi cele Covid sunt foarte mult restrânse în favoarea patologiei non-Covid. Cu toate acestea, există un plan foarte bine stabilit de extindere a acestor zone, dacă evoluţia pandemiei va fi nefavorabilă” a reliefat dr. Alexandru Calancea.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: