Suceava

Proteste împotriva măsurilor impuse de autorităţi

Mai mulţi suceveni s-au adunat luni după-amiază, în faţa Palatului Administrativ, pentru a protesta faţă de restricţiile impuse, despre care au spus că „sunt stupide”.

Unul dintre protestatari a arătat că măsurile privind reducerea programelor magazinelor nu vor face decât să le aglomereze.

„Toţi trebuie să se aglomereze. În loc să diminuezi traficul, îl faci să fie mai mare” a spus protestatarul.

El a arătat că nici restricţiile pe timp de noapte nu sunt de acceptat, mai ales că e nevoit să facă declaraţie pentru fiecare ieşire din curte.

„Nu se mai poate aşa. Trebuie să schimbăm ceva. Îndată vor stabili şi când ne culcăm şi când să stingem lumina” a continuat acesta.

Alt participant la protest a spus că a ieşit în stradă pentru „recâştigarea libertăţii”.

„De mii de ani ne dorim libertatea!” a declarat protestatarul.

Un sucevean a subliniat că cei care protestează nu sunt împotriva vaccinării sau a măsurilor de protecţie, ci împotriva „măsurilor aberante”.

„Oricine face un exerciţiu de logică îşi dă seama că e o mare prostie. Destul ne fură şi fac măgării, să ne lase libertatea de circulaţie” a spus acesta.

Un nou protest s-a organizat luni seara, în Piaţa Drapelelor Uniunii Europene din municipiul Suceava, la care au participat persoane care nu au dorit să gireze protestul organizat la ora 17 şi care ar fi fost susţinut de membri ai AUR, câteva zeci de persoane.

Organizatorii celui de-al doilea protest au menţionat că acţiunea lor este un eveniment civic.

„Acesta este un exerciţiu de libertate” a spus unul dintre protestatari.

El a explicat că s-a ales locul de lângă monumentul Bucovina Înaripată pentru transmite un mesaj, că au murit oameni pentru libertate.

„Astăzi, întreaga ţară este sub asediu, duşmanul sunteţi dumneavoastră” a spus unul dintre organizatorii protestului, medicul Mircea Puşcaşu.

El a arătat că măsurile luate sunt aberante şi nu au nicio importanţă epidemiologică.

„Ni s-a spus că suntem asediaţi de un virus mortal. Acum un an ni se spunea că virusul nu e aşa grav, dar după ce au primit mutarea în plic ne-au închis în case” a spus medicul.

El a arătat că România a fost împărţită între deţinuţi şi gardieni, deşi „suntem toţi români, suntem fraţi”.

Peste zece ani vom râde de aceste aberaţii, dar copiii sunt închişi în case, nu merg la şcoală, a spus Mircea Puşcaşu.

„Ne-au pus tuturor măşti pe faţă, deşi la început spuneau că măştile trebuie să le poarte doar cei bolnavi” a mai arătat acesta.

„Suntem într-un teatru absurd şi ne facem că ne temem” a mai spus Puşcaşu.

Participanţii au scandat către autorităţi: „Nu vă credem!” şi „Libertate!” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: