Despre iubire

Doamna în vârstă, mititică şi firavă, mergea pe mijlocul străduţei. Pe acolo pe unde circulă cei mai mulţi trecători ce se află prin zonă, pentru că arar trece o maşină şi pentru că plăcile de ciment, puse pe una dintre laturile ei, pentru pietoni, sunt tocite şi pline de pietre mişcătoare. O admir cum păşeşte încet, cu paşi mici, cu o sacoşă ce pare uşurică în mână, purtându-şi frumos anii ce nu i-au aplecat prea tare spatele.

O secundă îmi iau ochii de la ea şi când privirea-mi  revine o văd întinsă pe jos. Aud maşina ce vine din spate, dar mă reped să văd ce a păţit. Până să ajung, s-a ridicat într-un genunchi, iar în momentul în care şi şoferul – care a oprit şi a coborât să vadă ce s-a întâmplat – sare să o ajute, este în picioare.

Ne răspunde calm, dar cu voce tremurândă, că a auzit maşina şi că, ştiind că e pe mijlocul străzii, a încercat să urce pe  ceea ce ar fi trebuit să fie trotuarul. A călcat pe o piatră care s-a rotit sub talpa pantofului şi a căzut.

Este bine, ne asigură, nu şi-a rupt nimic, e doar puţin speriată şi mulţumeşte şoferului pentru intenţia de a o duce acasă. Stă în zonă, câţiva metri mai încolo, să nu ne facem griji pentru ea, este bine, mă asigură şi îl asigură şi pe domnul îngrijorat.

Abia atunci observ că acesta poartă reverendă şi când ridic privirea îl şi recunosc. L-ar recunoaşte mulţi suceveni, este un preot respectat.

Privindu-l, în acele momente, mi-am dat seama de ce este şi iubit.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: