Printr-un program finanţat de UE

Aproape 60.000 de pachete de igienă au fost distribuite persoanelor defavorizate din judeţ

> Subprefectul Daniel Prorociuc: „Scopul acestui program a fost atins în judeţ”

În judeţul nostru, ca urmare a derulării Programului privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de persoane cele mai defavorizate, care beneficiază de pachete de igienă acordate din fonduri externe nerambursabile, au fost recepţionate 60.922 pachete de igienă, pentru beneficiarii eligibili, dintre care au fost distribuite aproximativ 59.000 către beneficiarii finali, până la data de 25 martie a.c.

Diferenţa rămasă în stoc va fi redistribuită în perioada următoare între localităţi, în funcţie de solicitările acestora. În situaţia în care şi după această etapă mai rămân pachete nedistribuite, vor fi redistribuite către alt judeţ.

Distribuirea către beneficiarii eligibili, în conformitate cu Ordinul Prefectului judeţului Suceava nr. 49/22.01.2021, s-a derulat începând cu 25.01.2021 şi s-a încheiat la data de 25.03.2021.

„Având în vedere că pe calendarul iniţial s-au distribuit către beneficiarii finali aproximativ 97% din pachetele alocate judeţului nostru, coroborat cu faptul că în paralel au fost distribuite şi pachetele cu produse alimentare, etapă ce se va finaliza la data de 15.04.2021, apreciez că scopul acestui program este atins la nivelul judeţului Suceava” a declarat coordonatorul grupului POAD, Daniel Prorociuc, subprefect al judeţului.

Reamintim că pachetele de igienă conţin: periuţă de dinţi – 5 buc., pastă de dinţi – 300 ml, săpun lichid 500 ml, şampon pentru copii – 800 ml, şampon pentru adulţi – 500 ml şi detergent de rufe – 2700 g.

Categoriile de persoane cele mai defavorizate care beneficiază de ajutoare alimentare sunt: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente, definite conform ordonanţei de urgenţă, şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: