257 de suceveni cu Covid-19 în spitalele din judeţ

> 72 erau ieri în stare severă sau gravă a bolii

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi ieri 257 de pacienţi cu Covid-19, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 era 27, a anunţat, marţi, Prefectura. În acelaşi timp, numărul sucevenilor declaraţi vindecaţi de Covid-19 a ajuns la 20.844.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate 33 persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval fiind externate 32 persoane, declarate vindecate.

Din totalul celor 524 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 151 erau diagnosticaţi cu Covid-19, 14 erau în zona tampon şi 359 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Din cei 151 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19: 2 aveau forme uşoare de boală; 97 – forme medii ale bolii; 34 – forme severe; 18 aveau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI (7 ventilaţi non-invaziv, iar 7 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, marţi, de 357 de paturi libere, dintre care 45 pentru pacienţi cu Covid-19, 281 în sectorul non-Covid, iar 31 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu erau disponibile paturi pentru pacienţi Covid; erau 22 ventilatoare libere, dintre care 4 pentru pacienţii Covid-19 şi 18 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 33 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (3 cu forme uşoare, 22 prezentând forme medii, 7 cu forme grave, un pacient în stare critică), 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, 51 locuri fiind disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid era internat un pacient, un loc fiind disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 14 cu forme medii de boală, 5 cu forme grave. Trei persoane internate erau suspecte de infecţie cu noul coronavirus. În sectorul Covid erau libere 16 locuri.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 26 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (19 cu forme medii, 7 cu forme grave) şi 5 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind liber un loc în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 22 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (4 cu forme uşoare, 18 prezentând forme medii) şi o persoană suspectă de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 22 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 6 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (toţi cu forme medii de boală), fiind libere 19 locuri în sectorul Covid.

La nivelul judeţului, ieri erau disponibile 154 de locuri pentru bolnavi de Covid şi 53 locuri pentru zona tampon.

„Persoanele suspecte de Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: