„Tur virtual prin cetăţile Suceava şi Soroca”

> Un proiect de peste 50.0000 de lei care are rolul de familiarizare „cu o parte a trecutului istoric comun al celor două comunităţi româneşti de dincolo şi dincoace de Prut”

Un proiect care are ca obiectiv general păstrarea, dezvoltarea şi afirmarea identităţii culturale româneşti din Republica Moldova, precum şi întărirea legăturilor ţării vecine cu România urmează a fi aprobat şi cofinanţat de Consiliul Judeţean Suceava. În cauză este proiectul „Tur virtual prin cetăţile Suceava şi Soroca – medievale, moderne şi contemporane” care va fi promovat în vederea obţinerii de finanţare de la Departamentul pentru relaţii cu Republica Moldova din cadrul Guvernului României. În acest sens, un acord de colaborare va fi încheiat între Consiliul Judeţean Suceava, Consiliul Raional Soroca şi Muzeul Naţional al Bucovinei, valoarea totală a proiectului fiind de 53.800 de lei, cu o contribuţie de 5.380 de lei a Consiliului Judeţean la implementarea acestuia.

„Acest proiect reprezintă o ocazie deosebită pentru cetăţenii moldoveni de a cunoaşte îndeaproape vechea capitală a Principatului Moldovei în diferite epoci istorice, putându-se familiariza cu o parte a trecutului istoric comun al celor două comunităţi româneşti de dincolo şi dincoace de Prut. De asemenea, acest tur virtual se constituie ca un instrument valoros pentru elevi, putând fi utilizat în aprofundarea cunoştinţelor de istorie naţională” arată Gheorghe Flutur, preşedintele CJ Suceava, în referatul de aprobare a proiectului de hotărâre analizat în şedinţa ordinară a deliberativului judeţean.

În proiect, Muzeul Naţional al Bucovinei va avea rol important în „activitatea de filmare în cadrul Cetăţii de Scaun a Sucevei” asigurând legătura cu prestatorul de servicii care va realiza „filmul – turul virtual”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: