Pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

Aproape 500 de sancţiuni au fost aplicate de poliţiştii suceveni

> La Vatra Dornei, aflat în scenariul roşu, mai multe persoane erau într-un restaurant > La Suceava a fost depistat un eveniment cu circa 150 de participanţi

Poliţiştii suceveni au derulat, în ultimele zile, pe raza judeţului, atât în mediul urban, cât şi rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii SARS-CoV-2, fiind verificate 569 de societăţi comerciale şi 114 mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 490 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020, în valoare de 78.200 lei. De asemenea, au fost verificate, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse, 7454 de persoane.

Au fost efectuate verificări şi în apropierea hipermarketurilor, şi în zonele aglomerate. Aflăm că o atenţie deosebită a fost acordată zonei Vatra Dornei, cu incidenţă sporită în ceea ce priveşte rata infectării. Totodată, au fost controlate toate restaurantele şi sălile de evenimente, pentru a se asigura respectarea legii cu privire la interdicţia de organizare a evenimentelor private. În acest context, au fost instruiţi cu privire la respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toţi administratorii de unităţi economice, restaurante, pensiuni şi unităţi turistice.

La 25 martie, ora 11.45, poliţiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Vatra Dornei, în cadrul planului de acţiune pentru prevenirea şi combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, au procedat la verificarea unui restaurant din municipiu, constatând că în interiorul localului se aflau mai multe persoane care consumau produse alimentare şi băuturi alcoolice/nealcoolice, nerespectând astfel art. 3, lit. b din Hotărârea nr. 89/23.03.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava.

Începând cu data de 23 martie, ora 0, prin Hotărârea nr. 89/23.03.2021, s-a dispus pentru municipiul Vatra Dornei, pentru o perioadă de 14 zile, interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

În cauză, administratorul societăţii comerciale, un bărbat de 53 ani, a fost sancţionat contravenţional conform art. 66, alin. 1, lit. c din Legea nr. 55/2020, cu suma de 2000 lei, pentru nerespectarea măsurilor referitoare la suspendarea temporară a activităţii economice în interiorul localului, urmând a fi informată despre situaţie şi DSP Suceava.

Totodată, s-au aplicat şi 4 sancţiuni contravenţionale persoanelor identificate în local, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

Sâmbătă, la ora 16.47, Poliţia Suceava a obţinut informaţii cu privire la faptul că la un restaurant situat la ieşirea din localitate se desfăşoară un eveniment privat cu peste 150 de participanţi.

La faţa locului a fost direcţionată patrula de ordine publică din zona Obcini, împreună cu dispozitivul care acţiona conform planului de acţiune de la nivelul Poliţiei Municipiului Suceava, format din 6 poliţişti, 5 jandarmi din cadrul IJJ Suceava, 2 lucrători din cadrul ISU Suceava, 4 lucrători din cadrul Poliţiei Locale şi un lucrător din cadrul DSVSA Suceava.

În interiorul sălii de evenimente a restaurantului era organizat un eveniment privat, la care participau aproximativ 150 de persoane. Acestea se aflau la mese, consumând băuturi şi produse alimentare.

Cu ocazia verificărilor efectuate, a rezultat că o femeie de 35 ani, din municipiul Suceava, a organizat evenimentul cu participarea a 150 de persoane.

Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei Covid-19, femeia a fost sancţionată contravenţional conform art. 65, lit. l din Legea 55/2020, rap. la art. 1, pct. 2 din Anexa nr. 3, la H.G. 293/2021 cu amendă în cuantum de 2.000 lei.

Participanţii la întrunire au părăsit interiorul sălii de evenimente la solicitarea organelor abilitate, ei fiind sancţionaţi cu avertisment cu privire la respectarea restricţiilor în vigoare.

Directorul unităţii economice în cauză a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020, cu două amenzi în cuantum de 12.000 lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: