Peste 5.300 de elevi ai claselor a VIII-a susţin simularea examenului de evaluare naţională

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, prof. Grigore Bocanci, a anunţat că simularea probelor scrise ale examenului de evaluare naţională începe luni, 29 martie, cu proba scrisă la limba şi literatura română. Marţi, 30 martie, se va desfăşura proba scrisă la matematică.

Potrivit lui Grigore Bocanci, în judeţ, pentru susţinerea probelor scrise, sunt înscrişi 5.364 de elevi. Organizarea şi desfăşurarea examenului va avea loc în 160 de centre de examen.

Probele încep la ora 9, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8. Reamintim că, în acord cu prevederile legale în vigoare, în sălile de clasă trebuie asigurate măsurile de prevenire şi de protecţie împotriva infectării cu SARS-Cov-2.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de două ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de examen au în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

„Este interzisă introducerea în sălile de examen a unor obiecte, precum: ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete etc. De asemenea, elevii vor fi informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare (stickuri de memorie, telefoane, tablete etc.).

În acelaşi timp, elevilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul. Cei surprinşi în aceste situaţii vor fi eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi elevi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane şi indiferent dacă ei au primit ori au transmis materialele interzise” se arată în comunicatul semnat de inspectorul şcolar general al ISJ Suceava.

Prog. Grigore Bocanci a subliniat că rezultatele obţinute de elevi la simularea naţională sunt comunicate acestora şi analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătăţirea performanţelor şcolare ale elevilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: