Nou protest la Şcheia

>  Primarul le-a prezentat localnicilor certificatele de urbanism pentru extinderea iluminatului > Potrivit lui, oamenii au dreptate, „dar mă deranjează faptul că sunt dirijaţi şi au un limbaj neadecvat”

Un nou protest s-a desfăşurat vineri la Primăria Şcheia, faţă de lipsa utilităţilor. Primarul Vasile Andriciuc le-a transmis protestatarilor că a început procedurile pentru extinderea iluminatului public şi că au fost emise certificatele de urbanism, urmând ca astăzi să lanseze procedura de licitaţie pentru proiectare.

Vasile Andriciuc le-a spus că pe parcursul anilor au fost efectuate lucrări de extindere pe o lungime  de 27 km în satele Mihoveni, Sf. Ilie, Şcheia, Trei Movile.

„Primăria Şcheia nu a stat degeaba”, a precizat primarul, care a menţionat că sunt de efectuat lucrări de extindere pe distanţe mai scurte de câteva sute de metri pe mai multe străzi, fiind vorba despre circa 5 km de noi reţele, iar în unele zone fiind nevoie de încă 3-4 stâlpi.

El a mai declarat că, din punctul de vedere al Primăriei, „a făcut totul” pentru aducţiunea de apă şi canalizare.

„Proiectul de extindere apă şi canalizare în Mihoveni este aprobat prin PNDL, valoarea acestuia este de un milion de lei. Până în momentul de faţă s-au introdus ţevile de apă şi canalizare în proporţie de 70%. Urmează să fie racordaţi oamenii, că ne ducem până la limita proprietăţii. Contractul este până în septembrie, când sperăm să curgă apa pe ţeavă” a spus Andriciuc.

Primarul a mai arătat că, prin HCL, s-au alocat două milioane de lei pentru o extindere de reţele de apă şi canalizare pe strada principală şi că vor avea toţi oamenii din Mihoveni apă, pentru că pe lângă 500 de puncte de racordare s-au mai făcut încă 100. El a menţionat că ulterior urmează să fie făcute şi lucrări de asfaltare.

În ceea ce priveşte proiectul de apă şi canalizare în Şcheia şi Sf. Ilie, acesta se va derula prin POIM, cu o finanţare de 22 de milioane de euro, spune primarul.

Andriciuc a arătat că s-a început scoaterea la licitaţie a lucrărilor şi că speră să se stabilească în scurt timp executanţii acestora.

„Oamenii au dreptate, dar mă deranjează faptul că sunt dirijaţi şi au un limbaj neadecvat. Oamenii sunt cinstiţi şi corecţi în ceea ce prezintă, dar modul în care sunt împinşi să jignească personalul Primăriei, primarul, e deranjant” a spus Andriciuc.

El a subliniat că problemele sunt în cartierele nou înfiinţate.

„Mai sunt de executat până în 5 km de extindere. Mai este la Sf. Ilie, în zona Frumoasa, de rezolvat” a spus Andriciuc.

Potrivit lui, în acest an doreşte asfaltarea drumurilor de la Trei Movile şi Florinta şi că deja se lucrează la ridicările topografice.

În ceea ce priveşte nemulţumirile rromilor din Şcheia, primarul a spus că ei trebuie să intre în legalitate. „De asta sunt supăraţi, că le cer să fie în legalitate. Dacă au amenzi, mai întâi trebuie să plătească amenda, conform Codului fiscal. Dacă nu au bani, să vină să facă muncă în folosul comunităţii. Să aibă un comportament civilizat, pentru că eu fac totul ca ei să se integreze din punct de vedere faptic, nu etnic. Cu tot ce s-a dat ca ajutoare sociale, eu sunt la zi, nu-i încurc” a precizat Vasile Andriciuc. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: