Din cauza incendiului care a afectat Palatul Administrativ

CJ anulează organizarea Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice Suceava – Bucovina

Consiliul Judeţean Suceava urmează să aprobe, în şedinţa din 30 martie, anularea organizării în acest an a Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice Suceava – Bucovina, programat în perioada 24-25 septembrie a.c., din cauza incendiului care a afectat Palatul Administrativ.

Propunerea vine de la preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, care arată că, după incendiul care a afectat Palatul Administrativ, a discutat cu reprezentanţii Federaţiei Europene a Camerelor de Comerţ Bilaterale şi s-a ajuns la concluzia că se impune modificarea perioadei de organizare a evenimentului în perioada 6-7 mai 2022.

Flutur susţine că Forumul Mondial al Diplomaţiei Economice reprezintă un eveniment care îşi propune să reunească factorii decizionali ai diplomaţiei economice din întreaga lume. Alegerea locului de desfăşurare al evenimentului la Suceava a avut în vedere localizarea geografică a judeţului la frontiera estică a Uniunii Europene, dorindu-se, astfel, să se creeze o punte de legatură între est  şi vest.

El arată însă că, pe termen scurt şi mediu, CJ Suceava trebuie să aibă în vedere redirecţionarea tuturor resurselor disponibile pentru demararea lucrărilor de refacere a Palatului Administrativ.

Consiliul Judeţean Suceava a votat, în decembrie 2020, un acord de principiu pentru organizarea, în toamna anului viitor, la Suceava a Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice în organizarea Federaţiei Europene a Camerelor Bilaterale, o organizaţie cu sediul în Geneva, condusă de mai mulţi români.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, spunea că la acţiune ar fi urmat să participe asociaţii economice, camere de comerţ bilaterale din UE, dar şi din alte ţări, din lume, respectiv circa 400 de invitaţi din 35 de ţări, şi susţinea că un asemenea forum s-ar fi organizat anul trecut la Geneva.

Flutur a mai declarat că se conta pe invitaţi de marcă, respectiv foştii preşedinţi ai Comisiei Europene Romano Prodi şi Manuel Barroso.

Organizatorul Forumului Mondial al Diplomaţiei Economice de la Suceava, Federaţia Europeană a Camerelor Bilaterale de Comerţ din Elveţia, e condusă de trei români şi are ca membri camere de comerţ bilaterale precum Tanzania – Irlanda, Slovenia – Nigeria sau România – Columbia. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: