Potrivit primarului Ion Lungu

Urmează două luni „critice” în ceea ce priveşte epidemia cu noul coronavirus

> Guvernul va dispune măsuri suplimentare la sfârşit de săptămână şi revenirea la telemuncă!

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, că în municipiul Suceava rata de infectare se menţine sub două cazuri la mia de locuitori, apreciind-o ca fiind „satisfăcătoare”.

El a spus că este bine ca municipiul Suceava să se menţină în această zonă, pentru că vine şi vacanţa de primăvară a elevilor şi se apropie sărbătorile pascale.

„Este bine să sărbătorim în limitele pandemiei ca să putem participa la aceste slujbe în acest an” a spus primarul, care a făcut un nou apel către suceveni ca ei să respecte în continuare măsurile impuse în pandemie.

Ion Lungu a mai declarat că a avut, în calitate de prim-vicepreşedinte al Asociaţiilor Municipiilor din România (AMR), o întâlnire online cu premierul Florin Cîţu, discuţiile fiind legate de gestionarea pandemiei cu noul coronavirus şi de modul în care se aplică procedurile de carantinare a unor localităţi.

Primarul a spus că a prezentat situaţia de la Suceava legată de carantina de anul trecut, de 6 săptămâni, „mai ales că unii vorbitori au spus că nu ar avea eficienţă carantina”.

„Am demonstrat că nu este aşa şi că, dacă se respectă regulile carantinei, noi am scăzut de la 9,87 în 5 aprilie 2020 la 1,81 în data de 13 mai 2020, când am ieşit din carantină” a declarat Ion Lungu, care a adăugat că premierul a subliniat importanţa implicării primarilor în ceea ce priveşte gestionarea situaţiei sanitare.

Totodată, s-a discutat şi despre suplimentarea numărului de vaccinuri (şi că a cerut acest lucru şi la Suceava), dar şi despre insuficienţa personalului medical.

Mai mult, s-au discutat şi eventuale măsuri pentru evitarea supraaglomerării în centrele comerciale.

„Va veni Guvernul cu unele reglementări de sfârşit de săptămână, cu această carantină la sfârşit de săptămână, să vedem ce cuprinde ea, şi cu revenirea la telemuncă, atât în instituţiile publice, cât şi la agenţii economici, în ideea de a se respecta aceste măsuri din pandemie, legate de distanţarea socială, pentru a se putea depăşi aceste momente care se estimează critice în următoarele două luni de zile şi, în mod special, în luna aprilie” a spus primarul.

Ion Lungu a mai declarat că, potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică, în municipiul Suceava au fost făcute, până la 22 martie a.c., 24.764 de vaccinări, dintre care 20.304 cu doze Pfizer, 2.288 cu doze Moderna şi 2.172 cu doze AstraZeneca, în centrele de vaccinare de la Spitalul Judeţean Suceava, de la CN „Ştefan cel Mare”, Şcoala „Miron Costin” şi de la Iulius Mall. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: