În municipiul Suceava, faţă de anul 2020

Scădere cu un sfert a încasărilor din taxele şi impozitele de la agenţii economici

> Profitând de bonusul de 10% acordat la plata anticipată integrală a dărilor, populaţia a plătit cu peste 7% mai mult >„Aşteptăm cu nerăbdare data de 31 martie, să vedem dacă vom avea încasări măcar la nivelul anului 2020”, a spus Ion Lungu

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a prezentat, ieri, situaţia comparativă a încasărilor din taxele şi impozitele locale datorate de populaţie şi agenţii economici către vistieria comună a municipiului. El consideră că „veştile sunt puţin mai bune” faţă de cele din perioada corespunzătore a celui dintâi an al pandemiei de Covid-19, dar nesatisfăcătoare, raportate la 2019.

„Comparăm anul 2021 cu anul 2020. Dacă mergem la anul 2019, referindu-ne la un an normal, evident că în casările sunt mult mai mici. Să nu uităm că în anul 2020 deja era pandemie” a pus în vedere Ion Lungu.

Astfel, până pe 15 martie 2021, încasările au fost de 19,60 de milioane de lei, adică de 97,02% din nivelul celor înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut, de 20,20 de milioane de lei. În acest an, intrările de la persoanele fizice sunt de 7,60 de milioane de lei, reprezentând 107,19% din cele ale intervalului similar din anul precedent, în valoare de 7,09 de milioane de lei. Edilul-şef spune că lasă de dorit plata obligaţiilor agenţilor economici, acestea fiind de 3,80 de milioane de lei, la nivelul de 75,05% din totalul achitat în perioada de referinţă a anului 2020, unul de 5,82 de milioane de lei.

„Sigur, lasă de dorit acestea încasări. Aşteptăm cu nerăbdare data de 31 martie, să vedem dacă vom avea încasări măcar la nivelul anului 2020, care, evident, a fost unul de pandemie, iar plăţile au fost mai mici decât în 2019, care a fost un an normal” a precizat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: