La categoria Popularitate

Prof. Florin Viu, din Baia, câştigător al concursului #Digitaliada

Fundaţia Orange a anunţat lista celor mai bune 10 materiale educaţionale digitale, premiate cu echipamente digitale performante, în valoare de peste 8500 de euro, la cea de-a cincea ediţie a concursului #Digitaliada. Comisia formată din elevi a oferit, în acest an, premiul de popularitate proiectului „Lecţii biologie şi chimie pentru gimnaziu” creat de Florin Viu, profesor de biologie şi chimie la Şcoala Gimnazială „Nicolae Stoleru” din Baia, Suceava. Platforma sa reuneşte o colecţie de lecţii interactive, laboratoare virtuale, schiţe, jocuri şi teste de evaluare la biologie şi chimie pentru clasele din învăţământul gimnazial. Premiul este o tabletă grafică, în valoare de aproximativ 500 de euro.

„În spatele website-ului educaţional pe care l-am înscris la ediţia din acest an a concursului #Digitaliada stă dorinţa mea de a fi în locul în care mă simt cel mai bine: alături de tânăra generaţie, de cetăţenii de mâine ai acestei ţări. Am început în urmă cu mulţi ani cu chimia, apoi am continuat cu biologia, realizând şi utilizând la clasă materiale de concepţie proprie, pe care am căutat să le îmbunătăţesc permanent. Am ţinut cont de sfaturile primite de la elevii mei, de dorinţa de a împărtăşi cu ei materialele şi nu în ultimul rând, de dorinţa mea de a mă autoperfecţiona. Faptul că materialul s-a impus chiar la categoria jurizată de către elevi mă face să mă simt, cu adevărat, onorat” a declarat Florin Viu.

Peste 200 de materiale digitale au fost înscrise pe site-ul Digitaliada.ro în decursul celor trei luni de concurs, iar zece au fost desemnate câştigătoare ale acestei ediţii. Toate proiectele înscrise au fost validate de experţi educaţionali, iar materialele finaliste au fost evaluate de juriul competiţiei, dar şi de o comisie a elevilor, care a acordat premiul de popularitate, au precizat organizatorii concursului.

„Materialele educaţionale disponibile gratuit în platforma Digitaliada au fost de mare folos în anul acesta de pandemie, în care şcoala s-a desfăşurat mai mult online. În Digitaliada, încurajăm prin concurs crearea de materiale digitale educaţionale, pentru că resursele deschise disponibile în limba română sunt încă foarte limitate, din păcate” a declarat Amalia Fodor, director al Fundaţiei Orange.

Juriul #Digitaliada din acest an a fost compus din Radu Gologan, profesor doctor la Facultatea de Ştiinţe Aplicate a Universităţii Politehnice din Bucureşti, Olivia Vereha, cofondator Code4Romania, Cristian China-Birta, antreprenor online, Dragoş Iliescu, profesor universitar în cadrul Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii din Bucureşti, şi Amalia Fodor, director al Fundaţiei Orange.

Limba şi literatura română, matematica, geografia, chimia şi educaţia muzicală au fost printre materiile din rândul cărora au ieşit anul acesta proiectele câştigătoare, la cele 6 categorii de concurs: Aplicaţii, Conţinut video, Proiectare didactică, Alte materiale educaţionale, Categoria Elevi 14-17 ani şi Categoria Popularitate – premiu acordat de elevi. În cadrul fiecărei categorii, a fost premiat câte un material pentru învăţământul primar şi unul pentru învăţământul gimnazial.

Ni s-a precizat că proiectele câştigătoare sunt disponibile în secţiunea „Materiale Premiate”. Toate materialele înscrise pe Digitaliada.ro sunt gratuite şi pot fi folosite de toţi profesorii, elevii şi părinţii în căutare de resurse educaţionale digitale. (D.L.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: