Suceava

Primăria organizează licitaţiile de amenajare a reţelelor de utilităţi pentru sala polivalentă

Primăria Suceava demarează procedurile pentru introducerea reţelelor de utilităţi pe amplasamentul pe care va fi ridicată, prin intermediul Companiei Naţionale de Investiţii, sala polivalentă. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că demersul survine aprobării finanţării obiectivului din municipiul Suceava, hotărârea de guvern fiind publicată în Monitorul Oficial al României.

„Am demarat procedurile de aducere a utilităţilor. Întotdeauna am fost optimist, iar în măsura în care nu vor fi contestaţii la licitaţie, în acest an vom putea demara lucrările. Tocmai de aceea au început procedurile de introducere a utilităţilor” a evidenţiat edilul-şef. Drept urmare, pentru alimentarea cu energie electrică, banii au fost prinşi deja în bugetul local, în curs fiind demersurile pentru desemnarea firmei constructoare. În aceleaşi timp, sunt întocmite documentaţiile pentru reţelele de alimentare cu apă, reţelele de canalizare şi reţele de alimentare cu gaze naturale.

„Sigur, cele mai importante sunt reţelele de alimentare cu energie electrică, inclusiv pe partea de organizare de şantier. După cum se ştie, odată cu aprobarea indicatorilor, termenul de realizare a construcţiei este de 24 de luni. Practic, în 2 ani de zile ar trebuie să se ridice această sală polivalentă. Avem la dispoziţie această perioadă să ducem în zonă toate utilităţile, dar, în primă fază, urgentă este alimentarea cu energie electrică” a reliefat Ion Lungu. Conform unei hotărâri a CL din iulie 2020, valoarea totală a investiţiei este de 185,262 de milioane de lei, inclusiv TVA, echivalentul a peste 38 de milioane de euro.

Sala polivalentă de la ieşirea din Suceava înspre Fălticeni va avea o capacitate de 5.000 de locuri, într-un imobil cu subsol, parter şi două etaje, cu o suprafaţă utilă de 25.000 mp. Aceasta va include două terenuri de sport complet echipate, sala propriu-zisă şi cea de antrenament, un spaţiu pentru recuperare medicală, spaţii destinate activităţilor culturale şi expoziţionale, şase piste de bowling, spaţii tehnice şi grupuri sanitare. Totodată, în proiect este prevăzută şi o parcare cu 715 locuri, dintre care şase pentru autocare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: