În acest an

CJ Suceava alocă 63 de milioane de euro pentru modernizarea a 300 km de drumuri judeţene

 > În bugetul judeţului sunt prevăzute fonduri pentru creşterea siguranţei pacienţilor din SJU Suceava, finalizarea Terminalului 2 şi pentru documentaţia şoselei de centură Gura Humorului

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că a fost publicat pe site-ul instituţiei proiectul bugetului propriu al judeţului şi al unităţilor subordonate Consiliului Judeţean pe anul 2021, du-pă ce au fost primite sumele repartizate de la Ministerul Finanţelor Publice, prin Direcţia Generală a Finanţelor Publice Suceava.

El a arătat că bugetul Consiliului Judeţean Suceava, la capitolul cheltuieli, are prevăzută suma de 605 milioane lei (circa 126 milioane euro), mai mare cu peste 3% faţă de anul trecut.

„Modul în care este construit bugetul arată direcţiile în care doreşte Consiliul Judeţean Suceava să aloce resurse în perioada următoare, rezultând un echilibru între cheltuielile de funcţionare şi cele de dezvoltare, astfel încât se alocă 50,9 % pentru funcţionare şi 49,1% pentru dezvoltare” a explicat Gheorghe Flutur.

El a spus că se alocă şi în acest an sume importante Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou”, iar, într-o primă fază, se prevede alocarea a 8 milioane de lei (întreaga sumă solicitată de către conducerea Spitalului), pentru a îmbunătăţi siguranţa pacienţilor şi a personalului medical.

O sumă mare – cea mai mare din ultimii ani – 63 milioane de euro, se alocă lucrărilor la drumurile judeţene, sumă aferentă unei lungimi totale de peste 300 km.

Preşedintele CJ aminteşte că se vor face lucrări pe axele Suceava – Dolhasca şi Suceava – Zăhăreşti – Stroieşti – Dărmăneşti, pe drumurile spre Codrul Secular Slătioara, spre Rarău prin Izvorul Alb, lucrări la drumul Panaci – Bilbor (hotar cu judeţul Harghita), Coşna (hotar cu judeţul Bistriţa-Năsăud), Mălini spre Borca (limita cu judeţul Neamţ), pe drumurile Siret – Muşeniţa – Frătăuţii Noi, Mănăstirea Humorului – Pleşa – Soloneţu Nou, respectiv Vultureşti – Hârtop şi Mălini – Slatina.

Totodată, sunt prevăzute sume pentru finalizarea Terminalului 2 al Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava.

Pentru învăţământul special s-au prevăzut 15 milioane de lei, sumă care acoperă în totalitate cheltuielile de funcţionare pe acest an.

În buget sunt prevăzute sume şi pentru un set de studii de fezabilitate, cum ar fi cele pentru varianta ocolitoare a oraşului Gura Humorului, realizarea unui campus şcolar la Liceul Tehnologic Special Bivolărie, aducţiunea de apă-canal la Parcul Industrial Suceava, digitalizarea transportului public în judeţ.

În proiectul de buget se prevede şi asigurarea finanţării pentru utilităţi la blocul ANL din curtea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou”, construit pentru medici.

Pentru Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava s-au prevăzut 125,5 milioane lei (circa 26 milioane euro), fiind acoperite în întregime cheltuielile de personal pentru posturile ocupate la această dată.

„Ca noutate, se propune alocarea de fonduri pentru dotarea ISU Bucovina Suceava cu 6 panouri electronice pentru informări şi atenţionări, panouri pe care le vom putea folosi şi pentru promovare turistică” a mai spus Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: