Mănăstirea Humorului

O casă de locuit a fost puternic afectată de un incendiu

> Flăcările au izbucnit din cauza jarului căzut din sobă

O locuinţă din localitatea Mănăstirea Humorului a fost afectată de un incendiu izbucnit marţi, 23 martie. Datorită unei intervenţii prompte, pompierii au reuşit să salveze casa.

După apelul la 112, la ora 8.43, pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale de stingere, ne-a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Locuinţa nu a ars în totalitate, dar a fost puternic afectată de flăcări atât pe interior, cât şi pe exterior.

Potrivit lui Alin Găleată, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul locuinţei, cu pericol de propagare la întreaga construcţie şi la anexele gospodăreşti.

Incendiul a fost lichidat la ora 10.25, dar până atunci au ars obiecte de mobilier, materiale textile şi alte bunuri din interiorul casei, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp.

Intervenţia pompierilor a durat aproximativ o oră şi jumătate. S-au degradat elemente de tâmplărie din PVC (uşi şi ferestre), aparate electrocasnice, tavanele şi pereţii interiori. S-a degradat şi o parte din faţada exterioară a casei, pe aproximativ 15 mp.

Pompierii au salvat restul casei de locuit şi anexele gospodăreşti.

Alin Găleată a precizat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor căzute din soba cu acumulare de căldură. (N.B.; Foto: ISU Suceava)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI