Aproape 4.900 de liceeni au participat la simularea probei scrise la limba română a bacalaureatului

> Niciun elev nu a fost eliminat

Aproape 4.900 de liceeni suceveni s-au prezentat la simularea probei scrise la limba şi literatura română a bacalaureatului. Pentru 9 dintre ei s-a aprobat prelungirea timpului de lucru cu o oră.

Inspectorul şcolar general al ISJ Suceava, prof. Grigore Bocanci, a informat,  într-un comunicat de presă,  că la simularea probei scrise la limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat, sesiunea 2021, desfăşurată luni, au fost prezenţi  4884 elevi din judeţul nostru.

El a spus că niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis şi niciun candidat nu a fost eliminat de la simularea acestei probe.

„Conform procedurii cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor, au fost aprobate nouă solicitări de desfăşurare a examenului în condiţii speciale (cu prelungirea timpului de lucru de o oră la un  elev de la Colegiul de Artă «Ciprian Porumbescu» Suceava şi opt elevi de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie şi cu asigurarea unui interpret mimico-gestual pentru cei opt elevi de la Bivolărie)” a precizat inspectorul şcolar general.

Conform calendarului simulării bacalaureatului, celelalte probe se vor desfăşura la 23 martie – proba obligatorie a profilului, 24 martie – proba la alegere a profilului şi specializării şi la 25 martie – proba la limba şi literatura maternă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: