Suceava

Două firme se bat pentru proiectul de învăţământ dual de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară

>„Sper ca această licitaţie să decurgă fără probleme, să nu fie contestaţii, să o finalizăm cât mai repede şi să trecem la lucru” a precizat primarul Ion Lungu

Două firme sucevene s-au înscris în competiţia pentru materializarea proiectului de îmbunătăţire a structurii educaţionale prin reabilitarea şi modernizarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară din municipiul Suceava.

„După cum se ştie, a fost aprobat proiectul pentru modernizarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară, în ideea de a dezvolta, acolo, învăţământul dual. Astfel, avem două colegii tehnice care sunt în această situaţie, la Colegiul «Petru Muşat» lucrându-se deja pentru pregătirea ucenicilor pe parte tehnică, la Liceul Alimentar axându-ne pe partea alimentară” a informat primarul Ion Lungu.

Ofertele vin de la companiile constructoare Euro Est Grup Suceava şi, respectiv, de la Florconstruct Grup Suceava, la un preţ de pornire de 4,67 de milioane de lei. Termenul de execuţie este de 19 luni, contractul de finanţare a proiectului „Îmbunătăţirea structurii educaţionale prin reabilitarea şi modernizarea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară” fiind semnat la începutul lunii februarie 2021.

„Sper ca această licitaţie să decurgă fără probleme, să nu fie contestaţii, să o finalizăm cât mai repede şi trecem la lucru şi la acest colegiu” a precizat primarul Ion Lungu.

Astfel, cu finanţare europeană nerambursabilă, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară ar urma să fie reabilitate mai multe imobile ale unităţii de învăţământ, în una dintre clădiri urmând a fi înfiinţată o microfabrică modernă, în care elevii să facă practică pentru a se califica la locul de muncă, în cadrul învăţământului dual. Proiectul prevede, printre altele, şi amenajarea unui sistem fotovoltaic, cu panouri solare. Reamintim că un proiect european de dezvoltare a învăţământului dual, de peste un milion de euro, este în curs de implementare şi la Colegiul Tehnic „Petru Muşat”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: