Proiect cultural

Concerte duminicale în parcurile Sucevei

> Acestea ar urma să fie susţinute de corala mixtă Ciprian Porumbescu

Primăria Suceava urmează să intre în parteneriat cu Asociaţia „Sing Bucovina/ Bucovina cântă” din Suceava, în vederea organizării a 20 de concerte ale coralei mixte „Ciprian Porumbescu”, în perioada 3 mai – 12 septembrie, în parcurile din municipiu.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce urmează să fie dezbătut şi supus votului CL, Primăria Suceava intenţionează să contribuie cu 100.000 de lei pentru realizarea acestui program cultural.

Proiectul cuprinde 20 de concerte cu un repertoriu variat, cuprinzând lucrări de folclor, creaţii corale ale compozitorilor români şi bucovineni, arii din muzica cultă naţională şi internaţională. Durata unui concert va fi de o oră şi jumătate.

„Statornic angajată în misiunea de impunere a valorilor cultural-artistice româneşti, corala mixtă Ciprian Porumbescu propune un repertoriu variat, piesele abordate având menirea de a atrage publicul spre arta frumosului, de a aduce din nou în centrul atenţiei muzica corală românească, care a reuşit de-a lungul timpului să se impună pe mari scene europene. Sucevenii merită să se bucure de munca membrilor coralei mixte Ciprian Porumbescu, care ne-au reprezentat cu mândrie şi în diaspora” se arată în referatul pentru aprobare semnat de primarul Ion Lungu.

Edilul-şef precizează că scopul proiectului îl reprezintă promovarea muzicii corale, popularizarea, cu predilecţie, a creaţiei naţionale, precum şi dezvoltarea dialogului cultural şi spiritual al comunităţii.

„Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie promovarea valorilor cultural-artistice locale şi creşterea vizibilităţii artei corale româneşti” a menţionat Ion Lungu. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI