Ce-a căutat liderul AUR la graniţa cu Republica Moldova ?

Asemeni colegilor săi de partid, a căutat numai şi numai scandalul public-mediatic, fiindcă AUR n-ar fi devenit formaţiune parlamentară peste noapte fără hărmălaia Dianei Şoşoacă, a lui George Simion, a celorlalţi corifei şi fără să pună umărul biserica ortodoxă şi celelalte culte religioase. Din ce se vede până acum, au cam luat ţeapă. Nu cred că a contat mesajul unionist la alegeri, aşa cum lasă să se înţeleagă respectivii lideri, deoarece demersul lor forţos-gălăgios nu a beneficiat vreodată de încredere şi susţinere decât din partea naivilor. Sfânta Unire a întregului popor românesc sub acelaşi stindard înseamnă cu totul altceva, nu scandaluri, nu certuri şi urlete la televizor. Să ne amintim şi să cinstim efortul demn al intelectualităţii, al tuturor păturilor sociale la 1859 şi la 1918.

Deşi ştia bine că are interdicţie să intre pe teritoriul Moldovei încă din 16 decembrie 2014 („persona non grata“), interdicţie reînnoită în 2018, George Simion s-a înfiinţat totuşi la vama Leuşeni cu gură mare şi scandal absolut inutile în timp ce se filma cu telefonul mobil în speranţa transmiterii live a unui conflict din care să rezulte vitejia, eroismul său…

N-a fost să fie: grănicerii îşi învăţaseră lecţia şi au avut o reacţie plină de răbdare, demnă şi legitimă, explicându-i de mai multe ori motivul refuzului. George Simion a făcut uz de calitatea de parlamentar român, de paşaportul diplomatic şi de invitaţia de a lua parte la înmormântarea scriitorului şi fruntaşului unionist Nicolae Dabija, dar grănicerii n-au vrut să încalce legea…

Nu numai că a făcut uz de calităţile sale oficiale, dar a cerut socoteală Preşedinţiei, Parlamentului, Guvernului şi Ministerului de Externe ale Moldovei, în „buna tradiţie“ inaugurată cu atâta tupeu şi succes mediatic la Bucureşti de „Doamna Balena Baliverna“ (CTP) Şoşoacă.

Chiar dacă preşedinta republicii, Maia Sandu, i-a răspuns prompt, cerându-i să se adreseze tribunalului pentru anularea interdicţiei, George Simion a mai chemat în ajutor câţiva parlamentari AUR pentru a face presiune asupra Ministerului de Externe basarabean şi a guvernului, prin presiune înţelegându-se scandal, bâlci public prezentat ca mare eveniment de către România TV.

Pe deasupra, nu poate fi ascunsă intenţia de a muta centrul de greutate al Opoziţiei în jurul său şi al AUR, o mişcare politică şmecheră, prin care să şubrezească poziţia PSD, şi-aşa adormită pe toloacă în ultima vreme. Din declaraţiile liderului rezultă adevăratul scop al vizitei: lansarea pe 27 martie a AUR Moldova, ceea ce contravine legislaţiei basarabene.

Mulţi jurnalişti se întreabă ce îi mână în luptă şi cine se află în spatele campaniei mediatice a lui George Simion şi a Dianei Şoşoacă, iar răspunsul l-am aflat cu ocazia mitingului de duminică seara de la Arcul de Triumf bucureştean, când românii au fost chemaţi la răscoală cu furci şi topoare, iar organizatorul, cel ce dădea comenzile celor vreo 10 inşi – „Strigaţi! Agitaţi-vă! Protestaţi!” – era reprezentantul postului România-TV al lui Sebastian Ghiţă. Asta ca să vadă alegătorii cui au dat votul.

Genul acesta de proteste antivaccin, antimască, anti-UE, forţarea graniţei cu Republica Moldova, spun analiştii serioşi, nu sunt în favoarea libertăţii şi a bunăstării românilor, nici a Unirii cu fraţii noştri moldoveni, ci urmăresc destabilizarea atât a statului basarabean, cât şi a României, făcând un serviciu Rusiei putiniste, planurilor sale expansioniste de slăbire a unităţii României şi a apartenenţei sale la UE.

A se mai observa că AUR îşi exacerbează pe zi ce trece tendinţele revanşard-naţionaliste, xenofobe, antimaghiare şi antievreieşti, iar activitatea sa parlamentară este nulă: în afara protestelor la orice şi a scandalurilor politice, a gălăgiei permanente, nu are nici măcar un proiect viabil pentru reformarea, modernizarea României.

În schimb, televiziunile transmit zilnic spectacolul voievoadei Şoşoacă şi scremetele ei populist-naţionaliste prin care îndeamnă populaţia la nesupunere civică în faţa pericolului pandemic şi la răscoală împotriva guvernului care „distruge filonul românesc“. Până când, deja sunt semne, se vor prinde cetăţenii de păcăleală.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Un comentariu

  1. ROMÂN din ROMÂNIA says:

    La TAVARIȘI tomegeaSRI(sau SECURISTUL care scrie în numele lui),

    lupta pentru idealul SFÂNT al REÎNTREGIRII ROMÂNIEI = ”tendinţe revanşard-naţionaliste”.

    Ce limbaj PUR PROLETCULTIST, BOLȘEVIC, de slugoi al Călăilor OCUPANȚI ruși.
    Manipulare uSRI-stă tipică pentru trădătorii de Neam și Țară din secta SATANISTĂ a lui coldea-HELLvig.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: