Începând din aprilie

Campanie de descinderi ale inspectorilor de muncă pe şantierele din judeţ

> Demersul survine numărului mare de accidente, precum şi gravităţii acestora, anul trecut domeniul construcţiilor fiind în top, cu 15 victime

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Suceava declanşează o campanie de verificare a modului de respectare a cerinţelor minime de securitate şi sănătate în muncă la lucrările din domeniul construcţiilor.

Potrivit inspectorului-şef Romeo Butnariu, vor fi verificate aspecte cu privire la organizarea activităţilor de securitate şi sănătate în muncă pe şantierele temporare sau mobile; instruirea lucrătorilor; lucrul la înălţime şi acordarea echipamentului individual de protecţie corespunzător; utilizarea instalaţiilor de ridicat şi protecţia împotriva electrocutării; respectarea cerinţelor minime la lucrările de săpături.

Campania survine numărului mare de accidente de muncă înregistrate în anul 2020 în domeniul construcţiilor, precum şi gravităţii acestora. În anul 2020, în judeţ, au fost înregistrate 69 de persoane accidentate, 6 pierzându-şi viaţa, iar 63 suferind pierderea temporară a capacităţii de muncă.

Sectoarele economiei naţionale în care au fost luaţi în evidenţă cei mai mulţi accidentaţi în muncă au fost construcţiile, cu 15 victime; prelucrarea lemnului, cu 6; transporturile terestre, cu 7 victime.

„Acţiunile de control se vor desfăşura în perioada aprilie-octombrie 2021 şi vor viza modul de implementare a prevederilor legale care fac obiectul campaniei. Verificarea măsurilor dispuse se va realiza pe toată durata de desfăşurare a campaniei, în funcţie de termenele dispuse cu ocazia controalelor” precizează Romeo Butnariu.

Printre obiectivele campanie se evidenţiază creşterea gradului de conştientizare faţă de riscurile de pe şantiere, cât şi promovarea programelor proprii ale angajatorilor pentru creşterea nivelului de securitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: