Gheorghe Flutur insistă ca întregul traseu al A 7 să fie inclus în PNRR

> Ar fi profund nedrept şi discriminatoriu să fie inclusă doar porţiunea până la Paşcani, şi nu până la Siret, consideră şeful administraţiei judeţene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a cerut vineri, din nou,  premierului Florin Cîţu şi ministrului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea, să includă în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) întregul traseu al autostrăzii A7, de la Ploieşti până la Siret, şi nu doar până la Paşcani, cum a apărut în spaţiul public în ultima perioadă.

„Sunt multe argumente privind necesitatea construirii acestei autostrăzi A7 până în Vama Siret. Am în vedere în primul rând PIB-ul scăzut al judeţelor Suceava şi Botoşani, apoi migraţia excesivă a forţei de muncă, aglomerarea pe E85/DN2, sectorul Paşcani – Siret” a spus Flutur.

El a subliniat că prin Vama Siret trec anual 700.000 de autovehicule, din care 100.000 sunt tiruri.

„Chiar dacă guvernele PSD au demarat studii de fezabilitate doar pe ruta Ploieşti – Paşcani, de un an de zile se lucrează la studii de fezabilitate pentru Paşcani – Suceava – Siret, 101 km, şi se lucrează în ritm intens, noi, administraţiile locale alocând tot sprijinul acolo şi când este nevoie” a menţionat preşedintele CJ Gheorghe Flutur.

El spune că ar fi profund nedrept şi discriminatoriu ca în PNRR să fie inclusă doar porţiunea de A7 până la Paşcani.

„Cu privire la necesitatea realizării autostrăzii A7 până la Siret am depus memorii atât la premier, cât şi la ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, lucru pe care l-au făcut şi mai mulţi parlamentari, astfel încât sper ca vocea noastră să fie auzită. «Redresare şi Rezilienţă» înseamnă programe şi pentru judeţele Suceava şi Botoşani” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: