Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor a donat un incubator Spitalului Municipal Rădăuţi

În luna „Pentru Viaţă”, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor s-a implicat în salvarea copiilor născuţi prematur, iar, miercuri, un incubator performant a fost donat Secţiei de Neonatologie a Spitalului Municipal Rădăuţi „Sfinţii Doctori Cosma şi Damian”.

Donaţia a fost făcută cu binecuvântarea Înalt-preasfinţitului Părinte Iosif, Mitropolit al Europei Occidentale şi Meridionale, şi a Înalt-preasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, de familia Savin din Parohia „Sfântul Nicolae” Bruxelles.

Astfel, unitatea medicală a primit un incubator Okuman OKM 801 cu servocontrol, în valoare de aproape 55.000 lei. Acesta este capabil să compare diferenţa dintre ambient şi temperatura setată şi să modifice puterea de încălzire, pentru a păstra temperatura stabilă în interiorul incubatorului.

La eveniment au participat ca reprezentanţi ai Centrului Eparhial din cadrul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor arhim. Vartolomeu Chira, consilier în cadrul Sectorului Medical şi de Asistenţă, şi protos. Alexandru Moroşan, director al Departamentului Farmaceutic „Arimateea”; din partea Protopopiatului Rădăuţi au fost prezenţi părintele misionar protopopesc Ilie Molea şi un asistent social.

Darul deosebit de util a fost primit de  Romeo Cătălin Negruţ, managerul Spitalului Municipal Rădăuţi, de dr. Mihaela Bejinaru, medic primar neurolog şi purtător de cuvânt al spitalului, precum şi de personalul medical al Secţiei de Neonatologie.

„Nu este prima dată când Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor se implică în dotarea unităţilor medicale din judeţ cu aparatură medicală de ultimă generaţie. La începutul pandemiei de Covid-19, Arhiepiscopia a donat Spitalului Judeţean Suceava un sistem performant de testare şi 2.000 de kituri de testare, în valoare totală de 100.000 de euro. Tot în anul 2020 au fost donate aparate medicale spitalelor din Suceava, Rădăuţi şi Fălticeni” s-a spus într-un comunicat al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: