Conform prefectului Iulian Cimpoeşu

Serviciul de Permise Auto şi Înmatriculări va avea, în regim de urgenţă, un nou şef, trimis de la Bucureşti

Prefectul de Suceava, Iulian Cimpoeşu, a declarat, ieri, că nu a semnat încă solicitarea scms. Alexandru Duţuc de renunţare la funcţia de şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

El a spus că un angajat din cadrul Direcţiei Generale Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Autovehiculelor va fi trimis în regim de urgenţă să preia conducerea Serviciului din Suceava.

„În regim de urgenţă vor trimite pe cineva de la Bucureşti” a precizat Cimpoeşu.

El a menţionat că a făcut solicitări la Ministerul Afacerilor Interne şi că speră ca săptămâna viitoare să fie trimişi încă unul sau doi lucrători.

„Angajări nu se pot efectua, concursurile sunt blocate” a spus prefectul, care a menţionat că singurul lucru pe care îl poate face este să preseze pe autorităţile centrale să găsească o soluţie.

El a arătat că a văzut că până la instalarea lui au fost trimise solicitări către structura centrală, iar unele nu au primit răspuns.

„Acum, că s-a schimbat conducerea, sper să am mai multă trecere şi să rezolvăm” a spus Cimpoeşu.

Prefectul a menţionat că a primit de la toată lumea asigurări de ajutor, dar că aşteaptă şi faptele.

La nivel naţional, situaţia este complicată

„Situaţia asta este complicată la nivel naţional. Toată structura e de criză, la nivel naţional” a adăugat Cimpoeşu.

El a mai spus că detaşarea unor lucrători este oricum o soluţie provizorie şi că marea problemă este că situaţia celor din serviciul respectiv, acuzaţi de fapte de corupţie, va fi clarificată „în ani”.

Prefectul a subliniat că nu a dorit să fie folosiţi agenţi examinatori dintre cei cercetaţi de DNA, dar că era unica variantă pentru a se evita blocarea activităţii.

„Nu aş fi vrut în ruptul capului să mă gândesc la unul dintre cei patru ca soluţie. Când mi s-a explicat că fără ei se blochează totul şi nu au nicio interdicţie, atunci am fost de acord” a spus prefectul.

El este încrezător că situaţia va fi rezolvată pe termen scurt.

„Am primit promisiuni ferme că vom fi ajutaţi. Soluţia pe termen lung încă nu este” a mai spus prefectul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: