Şeful Serviciului Permise Auto şi Înmatriculări Suceava, scms. Alexandru Duţuc, a demisionat !

> „Orice om cu demnitate care îşi dă seama că nu-şi poate îndeplini obiectivele recurge la acest gest”

Şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava, scms. Alexandru Duţuc, a demisionat, ieri, din funcţie, după ce încercările sale de a soluţiona problemele din cadrul serviciului nu au avut susţinere.

Alexandru Duţuc a declarat încă de luni, la News Bucovina, că ia în calcul să facă un pas în spate, dacă nu va reuşi să asigure intrarea în normalitate a serviciului.

Potrivit unor surse apropiate situaţiei, Alexandru Duţuc a solicitat aprobarea suplimentării schemei de personal până când se va emite o decizie definitivă a instanţei în privinţa lucrătorilor serviciului care sunt cercetaţi de DNA Suceava pentru fapte de corupţie, pentru că numărul actual de lucrători care pot să-şi exercite atribuţiile, în special în ceea ce priveşte examinarea pentru proba de traseu a examenului de permis auto, este insuficient astfel încât activitatea să se desfăşoare acceptabil şi să nu se intre în blocaj.

Conform legislaţiei, persoanele cercetate penal sau trimise în judecată nu pot fi eliberate din funcţie până la pronunţarea unei soluţii defintive a instanţei.

În aceste condiţii, din cei 11 angajaţi ai Compartimentului regim permise de conducere şi examinări, 8 sunt inculpaţi, iar altul este suspect, activitatea acestui compartiment neputând să fie asigurată doar cu persoane detaşate pe perioadă determinată.

Subcomisarul Alexandru Duţuc a declarat luni seara, la News Bucovina, că ia în calcul demisia, dacă nu are susţinerea pentru una dintre soluţiile pe care le-a identificat, menţionând că este necesară implicarea mai multor instituţii.

„Sunt în faţa unei decizii pe care nu-mi doresc să o iau, dar, foarte probabil, când voi epuiza soluţiile, va trebui să fac un pas în spate şi să las locul altcuiva, care să reuşească şi să aibă norocul să găsească soluţii mai bune decât cele pe care le-am găsit eu până în acest moment. Orice om cu demnitate care realizează că nuşi poate îndeplini obiectivele recurge la acest gest” a spus atunci Duţuc. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: