Preşedintele PSD Rădăuţi, Nistor Tatar, este acuzat că exclude din partid potenţialii concurenţi pentru conducerea organizaţiei

> Trei tineri consilieri locali au fost excluşi în primele 3 luni ale anului

Preşedintele PSD Rădăuţi, Nistor Tatar, este acuzat că se ţine de scaunul de preşedinte al organizaţiei municipale şi că îndepărtează, prin excluderea din partid a unor posibili candidaţi la conducerea organizaţiei, pericolul de a fi înlocuit din funcţie.

Consilierul local PSD din Rădăuţi Iulian Mitrofan este al treilea consilier local exclus din partid, după ce, într-o şedinţă anterioară, a fost exclus Florin Preda, care a contestat la forurile statutare decizia. Iar în aceeaşi şedinţă a fost exclus şi consilierul local Adrian Jecalo, care a fost numit administrator unic al Servicii Comunale SA împotriva voinţei lui Nistor Tatar, care este inginer-şef al firmei.

Mitrofan a spus, marţi, la News Bucovina, că i s-a reproşat că ar fi încălcat disciplina de partid.

El a arătat că, înainte, a fost sancţionat cu excluderea şi Adrian Jecalo, cu care este prieten.

Mitrofan a remarcat că în ambele situaţii votul în Biroul Executiv a fost de 12 pentru excludere şi 10 împotrivă, ceea ce îl face să creadă că unii colegi de partid au venit „cu tema de acasă”.

Adrian Jecalo a spus la rândul său că vineri, la şedinţa Biroului Executiv, au apărut două persoane care au şi votat după ce Tatar a spus că el completează Biroul Executiv, deşi i s-a atras atenţia să supună la sfârşitul şedinţei votul pentru completarea biroului.

„Persoanele care au votat excluderea noastră nici nu au fost când a fost exclus Florin Preda. De la o excludere la alta sunt tot alte persoane” a spus Jecalo.

Adrian Jecalo a relatat o discuţie cu Nistor Tatar care l-a acuzat că vrea să-i ia locul de preşedinte de organizaţie, iar acesta a răspuns că nu are un asemenea gând, dar că doreşte ca Tatar să fie înlocuit pentru reconstrucţia organizaţiei.

El a arătat că Tatar îi exclude din partid pe cei care ar putea să-i ia locul.

„Aşa a făcut şi cu Bogdan Loghin, cu Florin Preda sau cu mine. Unora dintre colegi le-am şi zis că ar fi normal ca domnul Tatar să-şi dea demisia sau să-l demitem. Sau să cerem demisia” a spus Jecalo.

Iulian Mitrofan a mai declarat că  după votul de excludere din partid, din solidaritate cu ei, preşedintele organizaţiei de tineret a anunţat că demisionează din Biroul Executiv şi că alţi trei colegi din birou, doi ingineri, şi au anunţat demisia, iar un director de şcoală s-a autosuspendat.

„Nu suntem numai noi. Sunt lucruri ciudate în cadrul partidului. Nu ni s-a explicat foarte concret care este greşeala fiecăruia. De ce s-a ajuns până aici”, a spus Mitrofan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: