În municipiul Suceava nu există motiv de relaxare

Reticenţa sucevenilor faţă de administrarea vaccinului AstraZeneca a crescut. Potrivit primarului Ion Lungu, începând cu 15 februarie, în municipiul Suceava, la centrul de la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin”, au fost vaccinate 1.907 de persoane, la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” 1.200, iar la Iulius Mall, încă 100. În perioada amintită, 1.551 de locuitori din municipiu au fost vaccinaţi cu AstraZeneca, 750 cu Pfizer şi 100 cu Moderna.

„În ceea ce priveşte AstraZeneca, a fost un lot, ABV 2856, care a fost retras şi carantinat. Este clar că a mai scăzut numărul celor care se vaccinează cu AstraZeneca. Eu fac un apel, în continuare, la suceveni, să se prezinte să se înregistreze pe platformele de vaccinare, să ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, să ne imunizăm, să nu mai trecem prin ce am trecut anul trecut. Iată că se împlineşte un an de la o perioadă foarte grea din viaţa oraşului nostru, atunci când am fost 6 săptămâni în carantină” a declarat, ieri, primarul.

Pe fondul simulării, în intervalul 21-23 martie, a examenului de bacalaureat, Ion Lungu solicită conducerii unităţilor de învăţământ, cât şi părinţilor, să-şi dea concursul, alături de autorităţile locale, astfel încât în respectivele zile să nu se ivească „situaţii neplăcute”.

„Este bine să respectăm aceste reguli legate de pandemie, în această perioadă de evaluare, când  există mai multă forfotă în şcoli” a opinat Lungu.

Marţi, incidenţa cazurilor noi de infectare cu SARS-CoV-2, în municipiul Suceava, a fost de 1,94 la o mie de locuitori, primarul  îndemnând la precauţie, chiar dacă, în comparaţie cu alte oraşe, rata infectării „pare bunişoară”.

„Avem acest val al treilea, cu tulpina britanică, una care este destul de prezentă şi în Suceava. Ca atare, nu există niciun motiv de relaxare” a atras atenţia Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: