HS Timber Group a sprijinit în anul 2020 proiecte sociale de peste 3,9 milioane de euro

> HS Timber Group a finanţat în anul 2020 proiecte sociale din România, în valoare de peste 3,9 milioane de euro

> Serviciile de sănătate, educaţie, sociale şi de mediu au fost prioritare pentru Grup

> În perioada 2010-2020, sponsorizările HS Timber Group s-au ridicat la peste 10,8 milioane de euro

HS Timber Group, companie prezentă în România cu cinci fabrici de prelucrare a lemnului, a sponsorizat  în România proiecte sociale în valoare de peste 3,9 milioane de euro, numai în anul 2020.

„Responsabilitatea pentru regiunile în care activăm este parte din misiunea şi viziunea noastră. Întrucât anul 2020 a fost unul imprevizibil, iar comunităţile locale au avut de a face faţă cu situaţii delicate, pe lângă proiectele tradiţionale  am sprijinit şi iniţiative care să răspundă nevoilor imediate cauzate de pandemie,” a spus Dan Bănacu, director general al HS Timber Productions România. „Suntem conştienţi de realităţile sociale şi economice cu care se confruntă comunităţile din jurul fabricilor noastre şi am urmărit şi în anul precedent să îmbunătăţim accesul acestora la servicii sociale, educaţionale şi de sănătate adecvate.”

La Rădăuţi, Grupul susţine activităţile de prevenire a abandonului şcolar şi familial desfăşurate de Centrul Social Maria Ward în rândul a peste 50 de copii din municipiu şi din localităţile limitrofe. Sprijinul urmăreşte dotarea centrului cu echipamente IT, mobilier pentru copii, cărţi şi dicţionare, precum şi alte facilităţi importante, cum ar fi frigider, maşini de spălat haine şi uscătoare. Sponsorizarea acoperă şi lucrările necesare de întreţinere a clădirii şi a terenului de sport.

 În Siret, HS Timber Group susţine proiectul de servicii de îngrijire la domiciliu pentru persoanele aflate în nevoie, derulat de către Direcţia de Asistenţă Socială. Prin intermediul acestui proiect se urmăreşte creşterea calităţii vieţii persoanelor în vârstă şi a acelora cu dizabilităţi, fără aparţinători, şi care au nevoie de ajutor în ceea ce priveşte activităţile de igienă personală, aprovizionare cu alimente. De asemenea, beneficiarii incluşi în program vor primi câte o masă caldă şi vor beneficia de consult şi evaluare din partea asistentului medical, social şi a infirmierului. De asemenea, în cadrul proiectului sponsorizat a fost achiziţionat un autovehicul ce va deservi activităţile echipei mobile.

La Comăneşti, compania a sprijinit activităţile de terapie şi recuperare derulate de Asociaţia Robert Cole cu peste 80 de copii cu dizabilităţi din Valea Trotuşului. Aici, echipa centrului formată din logopezi, kineto-terapeuţi şi psihopedagogi atrage copiii nu doar pe perioada anului şcolar, ci şi în vacanţe. În medie, fiecare copil petrece 45 de minute într-o activitate şi un sfert de oră este alocat activităţii de consiliere a părinţilor.

Fabrica din Reci a sprijinit o diversitate de proiecte din localitate, precum finanţarea activităţilor de la after-school, dotarea cabinetului medical, realizarea unui studiu de impact pentru proiectul de reabilitare a bio-diversităţii în unele locaţii din rezervaţia naturală Mestecănişul Reci – sit Natura 2000 şi dotarea Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Reci.

  La toate acestea se adaugă şi sprijin cu produse din lemn pentru comunităţile locale, cum ar fi peleţi pentru încălzirea Spitalului din Siret şi a Centrul Social Sf. Ştefan din Saniob, panel şi produse din lemn masiv pentru mobilierul şcolilor, dar şi lucrări de renovare, întreţinere sau creare  de facilităţi noi precum spaţiul de citit din cadrul căminului pentru persoane vârstnice din Sebeş.

Sub deviza «Împreună!», compania s-a alăturat în 2020 autorităţilor locale pentru a sprijini toate eforturile în lupta pentru ţinerea sub control a Covid-19. Grupul a donat două laboratoare de biologie moleculară la Comăneşti şi Sfântul Gheorghe, echipamente medicale şi materiale sanitare pentru spitalele din cele cinci localităţi în care compania deţine unităţi de prelucrare a lemnului, respectiv Sebeş, Rădăuţi, Siret, Comăneşti şi Reci.

 András-Nagy Róbert, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Dr. Fogolyán Kristóf din Sfântu Gheorghe explică: „Laboratorul de biologie moleculară ajută la diagnosticarea rapidă a Covid-19, iar prin instalarea acestei linii am adus testările mai aproape de Sfântu Gheorghe. Dacă, iniţial, după recoltarea probelor trebuia să aşteptăm rezultatul testului până la câteva zile, cu ajutorul acestui aparat rezultatul vine în două – maxim patru ore, cu o probabilitate de 100%”. Managerul a adăugat că echipamentul poate fi folosit şi la diagnosticarea altor afecţiuni medicale, nu doar în cazul Covid-19, şi că, odată cu ieşirea din criza actuală, va fi de folos mai multor specializări medicale din spital.

Pe lângă aceste proiecte se adăugă peste 1.000 de tablete cu abonamentul de Internet plătit pentru un an către 32 de şcoli din 13 judeţe. Beneficiarii donaţiei sunt copii din medii defavorizate care nu au avut echipamente corespunzătoare pentru a participa la procesul educaţional online.

Pe lângă proiecte sociale, de educaţie şi sănătate, HS Timber Group sprijină şi iniţiative de mediu, precum cele derulate de Fundaţia Pădurea de Mâine, ale cărei programe derulate în 2020 au fost: Programul de Reîmpădurire a suprafeţelor de fond forestier cu dificultăţi de regenerare, Programul de Dezvoltare Comunitară şi Programul de Silvicultură Responsabilă.

„Angajamentul nostru în comunitate este unul pe termen lung, iar pentru că HS Timber Group se consideră a fi un angajator responsabil şi un pol economic  –  în special în zonele dezavantajate din punct de vedere economic  – sprijinul nostru în comunităţile locale va continua” a încheiat Dan Bănacu.

În perioada 2010-2020, sponsorizările HS Timber Group în România s-au ridicat la aproximativ 10,8 milioane de euro. (Comunicat de presă)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: