Un nou centru de vaccinare la Fălticeni

Începând de luni, 15 martie, s-a deschis un nou centru de vaccinare în municipiul Fălticeni.  După cel de la Spitalul Municipal Fălticeni, a devenit operaţional şi centrul de vaccinare de la sala de sport „Maria Olaru” de la Şcoala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, unde se va folosi vaccinul Moderna.

Primul centru şi-a început activitatea pe 4 ianuarie a.c., la parterul clădirii noului spital municipal, primele persoane vaccinate fiind medicii şi asistentele spitalului. De la medicul coordonator al acestui centru, dr. Dorin Vâlceanu, am aflat că au fost vaccinate cu vaccinul Pfizer-BioNTech aproximativ 6.000 de persoane, iar reacţiile adverse au fost foarte puţine şi uşoare.

Centrul care funcţionează de luni la sala de sport „Maria Olaru”  este disponibil tuturor cetăţenilor, prin programare pe platforma https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare. În prima zi, până la ora 14,30 au fost vaccinate toate cele 60 de persoane înscrise în platformă. Centrul va fi deschis în intervalul orar 8 – 20, de luni până duminică, persoanele programate urmând a primi vaccinul Moderna şi vor efectua rapelul la 28 de zile, în acelaşi centru.

Costurile pentru amenajarea noului centru de vaccinare se ridică la 46.000 de lei,  banii fiind alocaţi de la bugetul local. Fondurile au fost folosite pentru achiziţia de paturi, scaune, mobilier, frigider, tehnică de clacul, copiator şi alte dotări obligatorii în astfel de centre. Sala de sport a fost igienizată cu biocid şi amenajată astfel încât să respecte prevederile actuale din domeniul sanitar, în ceea ce priveşte organizarea spaţiilor destinate imunizării.

„Avem aprobare pentru un flux de vaccinare, suntem pregătiţi logistic pentru trei linii de vaccinare, dar asta nu depinde de noi, depinde de numărul persoanelor înscrise şi de dozele de vaccin primite.

Din punct de vedere logistic, totul este asigurat, avem stabilite circuitele de intrare/ieşire, sala de sport are trei intrări/ieşiri, sunt amenajate atât spaţii pentru trierea şi primirea pacienţilor, cât şi pentru cei care au fost imunizaţi şi vor aştepta 15 minute, pentru monitorizarea eventualelor efecte adverse, un vestiar pentru cadrele medicale, două grupuri sanitare. Sala de sport „Maria Olaru” este o clădire modernă, care a fost inaugurată în urmă cu doi ani, pe 21 martie 2019, în prezenţa multiplei campioane la gimnastică, născută la Fălticeni.

Avem toate materialele pentru buna desfăşurare a activităţii, dr. Onoriu Milea va fi coordonatorul celui de-al doilea centru de vaccinare, iar permanent în centru vor fi doi medici, unul la triaj şi unul pentru supravegherea reacţiilor adverse post-vaccinale,  cinci asistente medicale, registrator, personal pentru curăţenie. Aceştia sunt în relaţie contractuală cu Primăria Municipiului Fălticeni, noi îi vom plăti, iar banii îi vom recupera de la DSP” a precizat primarul Gheorghe Cătălin Coman, la întâlnirea organizată înainte de deschiderea centrului de vaccinare.

Elevii Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” vor face orele de educaţie fizică şi sport într-o sală de clasă amenajată în acest scop.

Ca şi în cazul celorlalte puncte de vaccinare, programarea se poate face online, pe platforma de programare, prin telefon, la numărul unic la nivel naţional 021.414.44.25 sau prin intermediul medicului de familie, datele fiind colectate într-o platformă unică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: