Proiect

Nouă parcare la Mănăstirea Putnei

> Stareţul i-a prezentat ministrului Dezvoltării proiectul acestei parcări, care vizează fluidizarea accesului, dar şi facilităţi moderne vizitatorilor, inclusiv o staţie de încărcare a autovehiculelor electrice

Ministrul Dezvoltării, Administraţiei şi Lucrărilor Publice, Cseke Attila, a fost prezent, vineri,  la semnarea contractului pentru construirea Casei sociale „Sfântul Nicolae” de la Mănăstirea Putna, a informat Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor.

Cu acest prilej, ministrul Dezvoltării a vorbit despre locul întâi pe care Suceava îl ocupă între judeţele ţării în ceea ce priveşte proiectele finanţate de CNI, fiind vorba despre 53 de proiecte din 2017 până în prezent.

Cseke Attila şi-a exprimat şi speranţa continuităţii proiectelor şi a dezvoltării locale.

El a mulţumit comunităţilor locale, administraţiei civile şi celei bisericeşti pentru modul în care se implică în elaborarea şi ducerea la bun sfârşit a proiectelor.

Părintele arhimandrit Melchisedec Velnic, stareţul Mănăstirii Putna şi exarh al mănăstirilor sucevene, i-a prezentat ministrului proiectul unei noi parcări la Putna, proiect destinat fluidizării accesului la mănăstire şi oferirii de facilităţi moderne vizitatorilor, inclusiv o staţie de încărcare a autovehiculelor electrice.

Cei prezenţi au vizitat o parte din atelierele de restaurare de la Centrul Cultural „Mitropolit Iacob Putneanul”, construit cu sprijinul CNI.

Casa socială „Sfântul Nicolae” va fi folosită pentru a oferi gratuit o masă persoanelor aflate în situaţii defavorizate, în condiţii de siguranţă igienico-sanitare. Clădirea va fi gata în 20 de luni.

La plecarea de la Mănăstirea Putna, ministrul a apreciat încărcătura duhovnicească a acestui locaş sfânt şi şi-a manifestat dorinţa de a reveni. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI