Skandenberg

Performanţă de excepţie pentru sportivul rădăuţean Andrei Chipreanov

Sportivul rădăuţean Andrei Chipreanov a reuşit o performanţă remarcabilă în cadrul Galei de Skandenberg de la Istanbul. Rădăuţeanul a reuşit să-l învingă pe redutabilul Vasili Dautashvili, vicecampion mondial şi european al categoriei 100 de kilograme.

Concursul din capitala Turciei este unul foarte bine cotat, beneficiind de participarea unora dintre cei mai buni armwrestleri ai lumii. Printre sportivii prezenţi la competiţie s-au aflat nume legendare, precum Engin Terzi, Arif Ertem, Genadi Kvikvinia, Vitaly Laletin şi Levan Saginashvili sau Niyazi Kurt, preşedintele Federaţiei de Skandenberg din Turcia.

Spre lauda lui, Andrei Chiprianov a decis să doneze Asociaţiei „Luptăm cu autismul” premiul de 1.000 de dolari obţinut la gala de la Istanbul. Este pentru a doua oară când sportivul rădăuţean contribuie financiar la ajutorarea copiilor cu autism din zona Rădăuţiului. Anul trecut a dăruit aceleiaşi asociaţii banii din premiul câştigat la Campionatul Naţional de Skandenberg de la Piteşti, unde a obţinut titlul de campion naţional absolut.

Andrei Chipreanov este un sportiv de performanţă binecunoscut în acest domeniu, practicând skandenberg de peste un deceniu. În prezent, Andrei este considerat unul dintre cei mai valoroşi armwrestleri ai României, având în palmares titluri de vicecampion mondial, campion european şi multiplu campion naţional.

La Rădăuţi, Chipreanov a înfiinţat propriul club, „Bucovina Skandenberg”, unde pregăteşte actuali şi viitori campioni. Cinci dintre aceştia au participat la cel mai recent Campionat Naţional de Skandenberg, la Piteşti, unde au obţinut rezultate foarte bune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: