Numărul sucevenilor vaccinaţi cu prima doză a depăşit 34.000

> De ieri urma să devină disponibile listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare a populaţiei generale

În cursul zilei de 14 martie, 1.086 suceveni s-au vaccinat împotriva Covid-19, dintre care 952 cu prima doză şi 134 cu doza a doua, a informat ieri directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădeanu.

Potrivit sursei citate, până duminică, 34.189 de suceveni au fost vaccinaţi împotriva Covid-19 cu prima doză, iar 17.705 cu cea de a doua.

Dr. Dinu Sădeanu a subliniat că din data de 15 martie urma să devină disponibile listele de aşteptare pentru programarea la vaccinare împotriva Covid-19.

„Astfel, în momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populaţia generală, în platforma de programare vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie 2021. După epuizarea sloturilor disponibile din centrele de vaccinare, se activează lista de aşteptare.

Notificarea persoanelor aflate pe lista de aşteptare se va realiza în funcţie de categoriile de vaccinare stabilite ca prioritare, conform Strategiei naţionale de vaccinare, şi de ordinea cronologică de înscriere, după cum urmează: > persoanele din categoria 2-a (populaţia de risc), cu vârsta peste 65 de ani sau cu boli cronice; > persoanele din categoria 2-b (lucrători din domenii esenţiale); > persoanele eligibile pentru etapa a III-a de vaccinare (populaţia generală).”

Potrivit lui Dinu Sădeanu, beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze la vaccinare, iar dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, poate opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv.

„Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar în centrele în care rămân locuri libere vor putea să se programeze persoanele din etapa a III-a.

Mai exact, fiecare centru de vaccinare va dispune de locuri atât pentru categoriile vulnerabile şi angajaţii din domenii esenţiale, cât şi pentru populaţia generală, iar ordinea alocării programărilor la vaccinare se va realiza în funcţie de gradul de ocupare a locurilor de către categoriile prioritare înscrise pe listele centrului respectiv.” (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: